MENÜ

Dananın kuyruğu kopuyor

Abone Ol Google News

Normal sezonda son 3 haftaya giriliyor. Çift maç haftasında büyük olasılıkla yerler netleşebilir. Son 3 maçını deplasmanda oynayacak olan Anadolu Efes, zorlu fikstüre rağmen formuyla güven veriyor. Fenerbahçe Beko'ya da 1 galibiyet Play-Off için yeterli olabilir.

Haberin Devamı

Türk takımları için iyi başlamayan Euroleague sezonu, 2021 yılı itibarıyla harika bir yol aldı. 20 galibiyete ulaşan Anadolu Efes, üçüncü sıraya kadar yükselirken, çift maç haftası onlar için kritik bir dönemeç olacak. Lacivert-Beyazlılar, bu hafta İspanya'da Real Madrid ve Baskonia ile karşılaşacak. Haftaya ise 4. sıradaki Milano deplasmanına gidecek. Çok zor bir fikstüre sahipler. Real Madrid, inişli çıkışlı grafik çizse de Play-Off potası içinde ve kazanmak zorunda. Son 9 maçın 8'ini kazanıp bir anda 9. sıraya kadar yükselen Baskonia da fazlasıyla umut dolu. Onlar da çok formda ve son iç saha maçında Milano'yu farklı mağlup etti. Son hafta da direkt rakip olan Milano maçı var. Efes 3 maçı kaybetse de Play-Off'a kalır belki ama saha avantajını kaybeder. Ancak son dönemde çok formda olan ve rakiplerini rahat geçen Lacivert-Beyazlılar, bu üç maçı da kazanırsa kimse için sürpriz olmaz.

Haberin Devamı

Fener 3 maçı da kazanacak kapasitede

Son 16 maçının 14'ünü kazanan Fenerbahçe Beko ise kritik haftalara 6. sırada giriyor. 19 galibiyetteler ve Play-Off için en az bir galibiyet almak durumundalar. Sarı-Lacivertliler, bu hafta sıralamadaki direkt rakibi Bayern Münih deplasmanına çıktıktan sonra Barcelona ve Real Madrid gibi iki güçlü takımı İstanbul'da ağırlayacak. Fenerbahçe'nin fikstürü her ne kadar zor görünse de son dönemdeki formuyla üç maçı da kazanacak kapasitede.

Barcelona'nın liderliği garanti gibi. 2. sıradaki CSKA'nın da fikstürü kolay. Yarış 3. sıra ile 17 galibiyetle 10. sırada bulunan Valencia arasındaki 9 takım arasında geçecek. Özellikle 8. sıra için son haftaya kadar büyük bir çekişme yaşanacak.

YORUM YAZ