MENÜ

Hataya zorlayacak taraf olmalılar

Abone Ol Google News

Son yıllarda risk almadan kontrollü oynanan, “Aman kaybetmeyeyim de ne olursa olsun” diyen teknik direktörler yüzünden keyifsiz derbiler izledik. Açıkçası yine benzer bir senaryo bekliyorum. İnşallah yanılırım. Ancak bu işi çekişmeli hale getirecek, golü daha fazla arayacak, baskı yapacak ve rakibini hataya zorlayacak taraf olma mecburiyeti Fenerbahçe ve Ersun Yanal’da. Rodrigues cezalı olmasa Kruse’siz bir forvet hattı izleyebilirdik fakat Ersun Yanal’ın geçtiğimiz haftada ki kötü görüntüsüne rağmen bu oyuncudan vazgeçmesi zor.

Haberin Devamı

Muriç’i, Moses ve Rodrigues’in yokluğunda kaderine terk etmemek için Kruse’nin oynaması ve topu Beşiktaş yarı sahasında almak için ısrarcı olması şart. Fenerbahçe için ilk yarı gol bulmak maçın en kilit ayrıntısı. Beşiktaş için yenemesen de yenilme mantığı Fenerbahçe için geçerli değil. Ersun Yanal için Beşiktaş derbisinde alınacak beraberliğin, mağlubiyetten çok da farklı olduğunu düşünmüyorum.

Kısa mesaj

Fenerbahçe için Sadık, Rodrigues, Hasan Ali, Moses’ın yoklukları derbide özellikle kadro kalitesinin ve genişliğinin sonucu belirleyebileceği son 20-25 dakikada çok fazla hissedilebilir.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Büyük maçlar büyük oyuncular ister. İki takımın gol kralı adayları var. Arkalarındaki Kruse ve Ljajic çok formsuz olsalar da maçın kilit oyuncuları Vedat Muriç ve Burak Yılmaz.

YORUM YAZ