MENÜ

Hak ederek kazandı

Abone Ol Google News

Maç Fenerbahçe’nin Gustavo-Ozan ikilisinin temposu üzerinden yaptığı baskı ile başladı. Beşiktaş’ın oyunu sahasında kabul etmesi ile oyun üstünlüğüne dönüştü. Beşiktaş’ı 2 kez bu baskı sayesinde hataya zorladılar. Rebocho ve Diaby’nin preste kaptırdığı topların sonrasında yarım saatte Fenerbahçe istediğini Kruse ve Ozan Tufan golleri ile almıştı. Beşiktaş’ın topu kazandığı anda Diaby-Lens-Burak gibi çabuk oyuncuları bulup Fenerbahçe’yi zorlama planı ise Atiba-Elneny ikilisinin bu topları atamaması sebebi ile ilk yarıda sınıfta kaldı. Caner’in ortasında Atiba’nın golü Beşiktaş’ın umudunu 2. yarıya taşımasını sağladı. Avcı skora bakarak Ljajic ile döndü sahaya. Elneny ve Burak ikramları geri çevirince dengeli giden oyunda bu kez cezayı İsla’nın pasında Muriç kesti. Sonrasında Beşiktaş çabalar gibi gözükürken fırsatları yakalayıp harcayan Fenerbahçe vardı. Sonuçta maçı hem iyi oynayan hem de rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Fenerbahçe hak ederek kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Derbinin kaderine hangi hoca belirledi? 2 takım için de büyük sürprizler yoktu. Derbilerde iç saha takımlarının baskın görüntüsü, Kadıköy’ün büyüsü derken bu ayrıntılara Beşiktaş savunma üçlüsündeki Rebocho-Roco- Vida’nın kötü performansı eklenince Fenerbahçe ve Ersun Yanal ağır bastı.

Haberin Devamı

Maçın starı

Ozan Tufan her maçta oyunu iki yönüyle oynamayı başaran, performansı hiç düşmeyen görüntüsünü Beşiktaş derbisine de taşıdı. Attığı harika golün dışında Gustavo ile maçın da en iyisiydi.

Maçın olayı

Fenerbahçe’de Jailson, Beşiktaş’ta Rebocho en zayıf halkalardı. Bu oyuncuların hatalarını iyi değerlendiren maçı kazandı. Kruse penaltıyı gole çevirip, Burak Yılmaz golü kaçırınca maçın kaderi de belirlenmiş oldu.

Kısa mesaj

Burak Yılmaz’ın yaşadığı düşüş son haftalarda bana göre Beşiktaş’ın en büyük problemi oldu.

YORUM YAZ