MENÜ

Galatasaray'ın kaderi değişebilir

Abone Ol Google News

Galatasaray için şampiyonluk yolundaki kırılma maçlarının içinde belki de en önemlisi olan Fenerbahçe derbisi, aynı zamanda Galatasaray için zaaflı kabul edebileceğimiz bir döneme denk geldi. Fenerbahçe tarafında kaybedilmesi durumunda taşların yerinden oynayacak olması Kadıköy’de psikolojik üstünlüğün üzerine Fenerbahçeli oyuncular ve Ersun Yanal için ekstra bir motive kaynağı.

Haberin Devamı

Terim’in seçimleri belirler

Galatasaray tarafında ise Fatih Terim’in yapacağı seçimler, sonucu belirleyecek. Özellikle orta sahadaki tek agresif oyuncu, Lemina’nın olmayışı ile bu oyuncunun yerini doldurup dolduramayacağı, diğer yandan büyük maçların oyuncusu Falcao kenarda dururken form durumunu yükselten Adem Büyük’ü mü oynatacağı maçın kaderini belirleyecek. Şimdiye kadar çok fazla güvenmediği Ahmet Çalık, Belhanda ya da sezonun ilk yarısını oynamadan geçiren Martin Linnes gibi oyuncular Fenerbahçe maçında Fatih Terim’in verdiği şansları iyi değerlendirirlerse, yani şimdiye kadar iyi iş çıkartan Ömer Bayram, Mariano ve Feghouli gibi isimlere eşik etmeyi başarırlarsa, Galatasaray’ın hem Kadıköy’deki kaderi değişebilir hem de şampiyonluk yolunda kalan maçlarda özgüvenini de yanına alarak devam eder.

Haberin Devamı

Kaleciniz gününde olmalı

Galatasaray için Kadıköy’den alınan 1 puan da kötü değilken eğer kazanmayı başarabilirse son 2 sezonda yaptığı gibi geriden gelerek şampiyon olma becerisi üzerinden rakipleri de psikolojik baskı altına alabilir. Son olarak Kadıköy’de puan almanın ilk ayrıntısı kalecinizin iyi bir gününde olması. Sezon başından beri Muslera, Galatasaray’ın bu konudaki en büyük şansı olmaya devam ediyor. Derbide Galatasaray için atandan çok tutanının iyi olması Fenerbahçe önündeki en büyük avantajlarından biri.

YORUM YAZ