Kora kor mücadele

Haberin Devamı ›
Arkadaşlarından performanslarıyla birer adım öne çıkan Barış’ın organize ettiği ataklarla ev sahibi ekip, Baroni’nin şefliğinde de Fenerbahçe farklı kalelerde heyecanı doruğa ulaştırsa da, zaman zaman üst düzey nitelendirilebilecek futbolun meyvesi olan gole bu yarıda ulaşan taraf olmadı.
İlk yarıyla ilgili farklı not olarak şu söylenebilir: Trabzonspor camiasının mahkeme kararlarına dayalı “Hak arama mücadelesinin” tribünlere yansıyan dozunun, küfür, patlayıcı ve yabancı maddelerle kendi takımına zarar verici boyuta ulaştırdığı bölümler ve son dakikada Selçuk’un yarattığı gereksiz gerginlik dışında “futbol konuşulan” bir devre oldu. Aykut Kocaman’ın Selçuk’u soyunma odasında bırakma kararını da, kırmızı kart korkusuyla değil, ikinci yarıda da sadece futbolun öne çıkarılmasına yönelik bir hamle olarak “sorumluluk taşıyan davranış” diye değerlendirdik.
1461 Trabzon, Fenerbahçe’yle farklı liglerde değil, uzun soluklu bir maratonda aynı kulvarda yarışıyormuş havası ve anlayışını 2. yarıda da sürdürmeye, başa baş mücadeleye devam etti. Fenerbahçe ise Semih ile güçlendirdiği üçüncü bölgede kalabalıklaşarak skor üretmeye çalıştı. Baroni, Stoch ve Kuyt’un daha fazla sorumluluk almasıyla da gole daha yakın oynamaya başladı. Karşı hamle Ofoedu ve Mustafa takviyesiyle geldi. Teknik adamların bu müdahalelerinin sahaya yansıması ise Fenerbahçe’nin risk alması, 1461 takımının kontrataklarla gol araması şeklinde oldu. Semih dengeyi bozduktan sonra da 1461’in direnci kırldı.