Okan Buruk'un karar maçıydı

Geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, ligde dört büyüklerden sonra en sert deplasmanlarından birine rotasyonlu kadro ile çıktı. Bazı oyuncular olumlu sinyaller verirken bazıları ise 'Bize müsaade' mesajı verdi. Bu maç biraz da Okan Buruk'un gönderilecek oyuncular listesini oluşturma maçıydı. Bir parantez de Mertens'e yıllar sonra bile güzel hatıralarla anılacak.
Haberin Devamı ›
OLUMLU SİNYALLER VERENLER
Günay Güvenç parmak ısırtan performansına İzmir'de de devam etti. Fernando Muslera'nın ayrılacağı ve yerine kimin geleceği tartışmaları arasında öyle bir performans sergiliyor ki, kafaları karıştırıyor. Galatasaray yönetimi çıkıp; '1. kaleci transferi yapmayacağız, Günay ile devam edeceğiz' dese taraftarlaın ezici üstünlüğü, 'Neden kaleci transfer etmiyoruz' diye bir serzenişte bulunmaz.
Günay'a ek olarak Ismail Jakobs harika bir performans sergiledi. Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalsa da sol bek bölgesini Eren Elmalı ile birlikte götürebileceğini gösterdi. Öte yandan büyük karakterler Kaan Ayhan ve Alvaro Morata da yaşlarına ve kariyerlerine rağmen formalite haline dönüşen bü maça gerçek bir profesyonel olarak hazırlandıklarını gösterdiler. Özellikle Morata'nın 18 yaşındaki Arda oyuna girerken kenara kadar gelip şans dilemesi çok değerliydi.
Haberin Devamı ›
'BİZE MÜSAADE' DİYENLER
Bu isimlerin başında hiç kuşkusuz Kerem Demirbay geliyor. Sezon sonuyla birlikte vedalaşılmalı. Ne fiziksel olarak ne de mental olarak takıma verecek bir şeyi artık yok. Bunu da Göztepe maçında gösterdi. Frankowski ve Cuesta da gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak bir takımda işlerinin zor olduğunu gösterdi.
Ayrı bir parantez de Ahmed Kutucu'ya açmak lazım. Fiziksel olarak çok güçlü, doğru zamanda doğru alanlara koşu atıyor, ancak dar alanda topu ayağına çok dolandırıp kaybediyor. Bu sorununu çözmesi şart. Ama iyi niyetinden ve bir şeyler yapmaya çalıştığından zerre şüphem yok.