MENÜ

Ne çektik be Letonya!

Abone Ol Google News

Hollanda, Norveç ve Letonya ile oynayacağımız 3 maçta 7 puan alacağız deseler büyük çoğunluğumuz, “Şahane olur” derdi. Ancak hepimiz 7 puan almamıza rağmen mutsuzuz, çünkü yine Letonya’yı yenemedik.

Haberin Devamı

Maçlar başlamadan önce Hollanda, Norveç ve Letonya ile oynayacağımız 3 maçta 7 puan alacağız deseler büyük çoğunluğumuz, “Şahane olur” derdi. Lakin ben bu satırları yazarken siz de okurken hepimiz 7 puan almamıza rağmen mutsuzuz, çünkü yine Letonya’yı yenemedik! En az 5 resmi maç oynayıp yenemediğimiz 4 ülkeden 3’ü Dünya Kupası veya Avrupa Şampiyonası şampiyonu olmuş 3 dev ekip İtalya, Portekiz ve İngiltere; dördüncüsü de bize karşı bizim hatalarımızdan faydalanıp devleşen futbol cücesi Letonya!

Yine zorlandık

Tıpkı 2003 Kasım ayındaki Play-Off maçındaki gibi çok iyi başladık: İlk atağımız sonrası iki korner kazandık, Kenan’la golü bulduk. 1-0 sonrası çok iyi pres yaptık, kalecileri panikleyip topu taca atmak zorunda kaldı. 33’te yine korner sonrası bu kez Hakan Çalhanoğlu Avrupa’nın en kudretli ceza alanı dışı şutörlerinden birisi olduğunu bir kez daha gösterdi. Ama hemen golü kalemizde gördük. Kalan sürede yorgunluğun da etkisiyle çok üretemedik ama yine de maçı 5 gol atarak tamamlayabileceğimiz kadar pozisyon bulduk. Zorları attık, kolayları kaçırdık. Hollanda ve Norveç gibi zorları yendik, kolay gözükeni yani Letonya’ya karşı yine çok zorlandık.

Haberin Devamı

Mümkünse son olsun

İki golü ofsayda senkronize çıkmayı başaramadığımız için yedik! Şenol hoca 65’te Yusuf ve Hakan yerine Umut ve Taylan’ı alarak total kontrol oyununa geçmek istedi ama bir süre sonra tamamen kontrolü kaybettik. Yusuf da Hakan da yoruldular kabul etmek zorundayım ama ikisinden en az birisi sahada kalmalı yoksa onların usta işi top yönlendiricilikleri olmayınca takımın kalanı daha çok yoruluyor! Letonya aslında güzel ülke, fırsat bulan gitsin ama maça son bir kere gidelim, orada artık Letonya’yı yenip dün geceyi telafi edelim: Mümkünse Letonya ile son maçımız olsun!

YORUM YAZ