MENÜ

Batshuayi faktörü

Abone Ol Google News

Jesus’un 4-1-3-2'sinde bir çok futbolcu konumlanma sorunu yaşıyor. Arda’nın sağda, İrfan Can’ın solda, Zajc’ın merkezde kaldığı ilk yarı topun hakimiyeti Fenerbahçe'de kalmış görünse de baskılı bir pozisyon oyunundan bahsetmek mümkün değildi. Arda gibi ileri futbol aklına sahip bir oyun kurucu, savunma çözücüyü sağda yakalayan her takım bu yeteneği çizgiye mahkum edecek savunma setlerini kolay oynuyor.

Haberin Devamı

Küçük değişiklikler...

Jesus’un ne pahasına olursa olsun Arda’yı merkeze getirmesi, hücumun ‘altın bölgesi’ olan ceza yayına yaklaştırması, kaleyi karşısına almasını sağlaması kaçınılmaz. Jesus ikinci yarıya aynı şablonla başlamasına rağmen taktik planda bazı küçük değişiklikler yaptı. Portekizli hoca, Arda’yı olmasa da İrfan Can’ı merkeze geçirmeye karar verince Sivasspor’un savunma eşleşmeleri baş göstermeye başladı. Üstüne bir de Valencia’ya oyunu sola doğru genişletme görevi verince Jesus’un İrfan Can planı meyvelerini çabuk verdi. Ferdi’nin attığı estetik gol maçın çözülmesini sağladı. Batshuayi ikinci yarı kendini çok daha özgür hissetti, pozisyonlar üretti, maçın kopmasını sağlayanların başında geldi.

Haberin Devamı

Çalımbay'ın planı tutmadı

Rıza Çalımbay ligde düşme ateşinin yakıcı alevlerini alttan alta hissediyorken kupaya özel hazırladığı planının ilk yarıda işe yaramadığını gördü. Gradel’i Ferdi Kadıoğlu’nun enerjisinden sakınmak için sağ kenara, Samu Saiz’ı da merkezden sola alarak maça başladı. Toparlaması da kolay olmadı. Gradel-Ahmed Musa değişimine rağmen geçişlerde büyük sorunlar yaşadılar. Kupadan elenen Rıza hocayı artık zorlu bir lig yarışı bekliyor.

YORUM YAZ