MENÜ

Antep destanı

Abone Ol Google News

Gaziantepspor ligin en istikrarlı takımlarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sumudica, hırçın ama renkli tavırlarıyla zaman zaman sahada kalmakta zorlanıyor olsa da futbolcularının taktiksel sadakatinin sonuna kadar takipçisi oluyor. Ankaragücü’nü 1-0 mağlup eden Gaziantepspor tam 25 maçtır gol buluyor. Bu bir tesadüf değil istikrarlı oyun planının bir getirisi.

Haberin Devamı

Eksiklere rağmen

Gaziantepspor’da herkesin belirgin rolleri var. Arkada topa sahipken 3’lü, top rakipteyken 5’li bir savunmayla duran Kırmızı-Siyahlılar pas hızı en yüksek takımların başında geliyor. Geride kazanılan topları uzun paslarla forvetlere ulaştıran Kana Bıyık ve arkadaşları savunmada da iyi iş çıkarıyor. Dicko ve Mirallas’ın yokluğunda formasyonundan ödün vermeyen Sumudica, Muhammet’in yanında bir başka hızlı forvet Kenan’ı, kenarda ise Morais’i kullandı.

Maxim büyük oynuyor

Gaziantep için Mirallas ve Dicko’dan yoksun olmak oyun kalitesinde büyük bir değişime sebep olmadıysa bunda Muhammet ve Maxim’in rolü büyük. İlk golde pozisyonu hazırlayan Muhammet bitiren ise Maxim’di. Kariyerinde Stutgart ve Mainz gibi Bundesliga takımları olan Rumen forvet Maxim bu sezonki 8. golünü atarak büyük oynamaya devam etti. Gaziantepspor 1-0’ı ligde en iyi oynayan takım olduğunu Ankaragücü karşısında da gösterdi. Üzerine gelen rakibini hızlı forvetleriyle eksik yakalayıp 2’yi de kolay buldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ