MENÜ

Hakem kararı ile

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışında büyük önem verdiği Başakşehir maçının skorunu hakem Mete Kalkavan belirledi! Genç hakem, Yalçın’ın elle kestiği topa penaltı vermeyip sonuca direkt etki yaptı. Kartal, iyi direnç gösteren maçta kalesinde de pozisyonlar verdi. Dokuz maçta dokuz galibiyet diyerek yeni yol haritası belirleyen Siyah-Beyazlılar; iki puan bırakıp üçüncü sırada kaldı.

Üç pozisyonda gol yok

Maç ile birlikte başlayan şiddetli yağmur zemini de, her iki takımın kimyasını da bozdu! Öyle ki, ilk yarım saat içinde, kalecilere şut gitmedi. Kartal da Hutchinson, sezon başından bu yana yapmadığı kadar pas hatasında bulundu. Gücü kuvveti ile oynayan Gökhan, bu görünümünden uzak kaldı. Olcay da beklenen bindirmelerde bulunamadı. Sosa istekli olmasına rağmen, sonucu değiştirmeye yetecek performansı ortaya koyamadı. Oynar mı, oynamaz mı denilen Tolgay ile Sivok ise, futbolları ile öne çıkan isimler oldular. Başakşehir her zaman ki gösterişsiz, fakat etkili oyununu ortaya koyamadı. Buna rağmen topu olabildiğince ayakta tutup, çok pas yaptılar. Sahayı anlamsızca enine kullanınca kaleden de uzak kaldılar. 29’da Mahmut uzaktan denedi az farkla top dışarı gitti. Hemen ardından Sosa, Olcay ile girdiği verkaçta topu boş kale yerine dışarı gönderdi. 41’de ise önce Sosa ardından da Olcay topu kaleciye nişanladılar!..

Volkan’a yakışmadı

Hollanda önünde kalemizi başarı ile koruyan Volkan Babacan, maçın ilk dakikasından itibaren her top geldiğinde zaman çaldı. Tribünlerin haklı tepkisi vardı. Böylesine önemli bir kaleciye, bu tür hareketler yakışık kalmadı. Maça gelen herkesin görüp tepki verdiği bu durumu, 6 hakemden hiç birinin görüp uyarı ve akabinde kart vermesi futbol yönetim saçmalığıydı.

Penaltısı verilmedi

Bilic, rakibin ikinci yarıya baskı kurarak başlamasını kırmak adına çift forvete döndü. Başakşehir uzun paslarla çıkıp, zemini kaygan olmasını da düşünürsek sürekli kaleye şut atmayı denedi. Bu tür toplarda tehlikeli de oldu. 64’te Visca’nın vuruşunda Günay yatarak golü önledi. Beşiktaş, rakibin bu sistem değişimine, Oğuzhan ve Cenk Tosun hamlesi ile cevap verdi. Maçın dönüm noktası ise 66’da yaşandı. Ba’nın kaleye gönderdiği topu Yalçın elle kesti. Çok açık ve net olan pozisyonda Mete Kalkavan penaltı çalmadı. Bu pozisyon sonrası gerilen sinirler her geçen dakika zirveye doğru yol aldı. Geciken gol stresi beraberinde getirdi. Başakşehir 72’de Da Costa’nın gollük şutunda Günay topu kornere attı. Rakiplerin kazandığı haftada, bir puan ile yetinen Kartal, büyük avantaj kaybetti.

YORUM YAZ