MENÜ

Yüzde 51 ve yüzde 51!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mustafa Denizli şık bir deyim kazandırmıştı: ‘Yüzde 51 şanslıyız.’ Beşiktaş’ın Denizli deyimiyle şansı bu. Bana göre de Galatasaray’ın şansı yüzde 51... Ne etti? Yüzde 102! Matematik mantığına uymayan bir sonuç yani... Derbilerin güzelliği nerede? Mantığa sığmayan sonuçlarla bitmesinde.
“Denizli 3 savunmalı, 5 ortalı, önünde 1+1 sistemle oynayacak, yorumcular ‘kim nerede?’ diye şaşıracak ama Rüştü’nün uzun toplarını Nobre kaparsa, skoru yazacak” da diyebilirim.
“Skibbe hücum zenginliği olan, ama savunma derinliği bulunmayan ekibinde, Topal ve Balta’yla önlem alacak, araya da Barış’ı katacak, galibiyet alacak” da diyebilirim. Veya boşluğa doğru bakar, “Gol olmayacak, berabere kalınacak” şeklinde derin bir yorum yapabilirim.
Futbol çok çene mamulü üretebilen bir zenginlik yani... Futbol yorumcuları hafta boyunca konuştu ve zaten cüzi miktarda kalan aklımı iyice karıştırdı... Nerede mi aklım? Sakarya’da. Dip yaptık ya!
Dr. Kubilay’ın yorumu dikkatimi çekti. Aslında ‘bilgisayar uzmanı futbol konuşanları’ modeli, bilgileri cımbızlamak ve kendi üretimin gibi pazarlamak da vardı... Ama emeğe haksızlık olurdu. Teşekkürler Kubilay, kafamızı toplamaya vesile oldun.
Ne demiş Doktor?
“Meira neden geldi anlaşılmıştır. Galatasaray’ın az gol yemeye başlamasının nedeni, iki sağlam ön libero geldiği içindir.”
Ben Meira’ya demek ki boşu boşuna sallamışım.
“Deplasmanda sürpriz golcüler çıkacak.” Haklı... Çıkmadı mı?
“Tek santrfor ve arkası Sabri, Arda, Lincoln üçlüsü olacak.” Yine haklı... Sabri değil de, Kewell vardı.
“Sağlamcı ön liberolara çok güvenir.” Evvvet... Topal başladı, Barış katıldı. Ayhan zaten vardı.
“İnandığı futbolcularla oynamayı çok sever.” Zaten kanıtlandı. Hele hele sakatlıklar da olmasaydı.
“Galatasaray’da çok miktarda sporcunun gol atması kimseyi şaşırtmamalıdır.” Doğru, tek maçtan fazlasını oynayan 19 futbolcunun 9’u gol attı.
Ben ne demiştim? Dört kadını idare eden, bırakın Galatasaray’ı, memleketi bile idare eder.
Farazi o fenni yoldan gitmiş olsak da, sonuçta doktorla buluşmuşuz. Mutluyum.

YORUM YAZ