MENÜ

TFF bakkaliyesi!

Abone Ol Google News

Yine Ulusoy döneminde ülkenin tüm kulüplerine sağlanan destek ve yardımları tekrarlamaya gerek var mı? Futbolumuz içindeki pozitif yapılanma, başarı olarak her geçen sezona olumlu yansıdı.

Korea-Japan harikası futbol sevinçlerimiz anılarının yerini bir başka futbol hikayesinin alabilmesi mümkün müdür sizce?

Dünya futbolunun üst sıralarına yükselen ve değeri artan Türk futbolu şimdi nerelerde? Taaa 54. sırada. Tüm dünyada hipermarket olma statüsüne doğru yükselen futbol kariyerimizi, maalesef bakkaliye statüsüne taşıyan bir tuhaf seyir halindeyiz şimdi. Bırakınız bakkaliyeyi futbol sermayemizi mahalle bakkallığına doğru taşıyan bir çapsız zihniyetin pençesi altında göz göre göre iflasa doğru gidiyor futbolumuz.

Haberin Devamı

Sakaryaspor, Kocaelispor, Zonguldakspor, Ankaragücü ve daha nice kulübümüzün acınacak hale gelmesi futbola karışan siyasi zihniyet ve AKP’li belediyelerin dost-ahbap ilişkileri kaynaklı facialardır maalesef. Üstelik bu kulüpleri inceleyen ve ‘Neyin, neden?’ olduğunu araştıran bir birim de ortada gözükmemektedir. 70’li yıllarda bizleri silah zoruyla yönetici yapmışlardı, şimdi silahla tehdit etsen dahi yöneticiliğe yapışan kulübü bırakmıyor! Bu nasıl bir sevgi, ne biçim ranttır? Geçmişte kulüp yöneticiliği yapan batardı, şimdi ise abat oluyor ve bu iş nasıl olup da gerçekleşiyor? İzah edebilecek kimse var mı? Bakkaliye patronu zihniyeti ve yöntemleriyle kulüp yöneten profesyonel başkanlar türedi!

Bu konuda roman yazmak gerekir aslında, çünkü olan biten bir köşe yazısına sığmaz. Futbolun tüm rantlarının kulüpler ve futbolumuz lehine kullanmayı becerecek bir yapıya ihtiyacımız var. Bu yapının kimliği de bellidir ve şu anda da göreve taliptir ‘Haluk Ulusoy.’

TFF Başkan adayı, başarıları kanıtlı Ulusoy ortada da, aynı yürekliliği örnekleyecek bir yönetici yapısı ortada mı? Futbol dünyamızda bu yürek ve cesaret var mı? Göreceğiz!

Haberin Devamı
YORUM YAZ