MENÜ

Ne oluyor?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yazmaktan bıktım, futbolun profesyonelleri hata yapmaktan bıkmadı. Tam ‘düzeldiler galiba’ diyorsun, dediğine diyeceğine pişman ediliyorsun. Galatasaray, sürücülerin yıllardır bitmeyen çilesi, Adapazarı-Bilecik yolundan farksız. ‘Selamete erdim’ diye sevinmeye başladığında; aniden bırakın mıcırı, resmen kayaların üzerinden gidiyorsun. Ne yol ayrım işaretleri, ne de güzergah beş para etmez. Ülkenin en önemli yollarından biri ama rezil. Galatasaray da rezil. O yolda Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyon, Burdur, Isparta, Denizli, Antalya, Uşak’a varmaya çalışanlara da, Cim Bom’a sevdalananlara da yazık.
Sorumluların sorumsuzluğudur ana neden. Sorumluların hesap verme gibi bir alışkanlıklarının olmaması, ‘ne oluyor?’ diyen de bulunmaması bir başka önemli neden. Hesap soranın olmadığı yerde, hesap veren olur mu?
Merak ediyorum şimdi de yeni yardımcıları mı infaz edecekler? Öyle ya! Yusuf’a uyanamayan (!) Davala gönderilmişti. Peki Youla’ya uyanamayanlara ne demeli? Bu kafayla 70 yardımcıyı da yedekte tutsan yetmez. Çünkü sorun Yusuf ya da Youla meselesi değil, Galatasaray sorumlularının uyuması. Bu tanımlamaya bir kısım futbolcu da dahil, Ayhan, Servet, Sabri, Emre hariçtir.

Gelelim Arda’ya... Fırat Aydınus seni çağırıyor ve gitmiyorsun. Futbolcu olarak sporumuzun geleceği için ne denli önemliysen, Aydınus da aynı değerde önemli. Bilmen gerek. Ben ve benim gibi birçok büyüğün sana kefildi. En başta da Ali Yavaş... Bu vaziyeti her platformda ifade ettik, yazılarımızla belgeledik. Ama son dönemlerdeki gidişatınla, duyumlarımla ilgili hayretler içindeyim. Unutma! Mezarlıklar ‘vazgeçilemez’ denilenlerle dolu. Büyük ümit beslenirken, zayi olanlarla daha da dolu! Derhal kendine gel ve büyük futbolcu olma yolundaki sıfatını, büyük insan kimliğiyle pekiştir. İyi olur.
Galatasaray aklın almayacağı ölçüde disiplinsiz. Bir futbol takımı kötü oynayabilir ama sporcular yetenekli ve karakterliyse, bu sorunu aşabilir. Ya aksi halde? Eskişehir’de izlenen rezillikler gündemdedir. Skordan daha büyük felaketti oradaki manzara!
Son müsabakanın Skibbe’si de başlı başına ayrı konu da... Kısaca ‘şaşırmış ya da şaşırtılmış!’ demeli.
İşler iyi giderken ortaya çıkan çok bilenler (!), ne olduğunu daha iyi bilir herhalde?

YORUM YAZ