MENÜ

Bravo Beşiktaş...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu duruşa ‘Bravo Beşiktaş’ demezsem, emeğe saygısızlık etmiş olurum. Oysa Trabzon’dan gelebilecek bir haber Galatasaray’ı Arena’dan şampiyon olarak uğurlama nedeni dahi olabilirdi.

Alışılmış topa sahiplik, kontrol ve baskı anlayışıyla maça başlayan Galatasaray, 2 golle öne geçmeyi de başardı. Başardı da geçtiğimiz hafta da bir hata olduğunu düşündüğüm Emre Çolak’ın yine oyundan alınışı, Kara Kartallar’ı daha da öne taşıdı. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama Emre’nin performansını yerine giren örnekleyemiyor ve topun rakip alanda kalma süresi iyiden iyiye azalıyor.

Sanki hiç gol yememiş gibi dimdik durmaya çalışan Beşiktaş, kepenkleri çekmiş görüntüsü veren kimi futbolcularına rağmen yenilgiye başkaldırısını sürdürdü, Çolak’ın çıkması sonrası daha da kolay Galatasaray alanına yıkıldı ve üst üste pozisyonlarla beraberliği sağladı.

Gerilim dünyasına sürüklenen Sarı-Kırmızılılar, son anlarda beraberliğe dahi razı bir görünüme büründüler. Bu görünümün Galatasaray’a hiç de yakışmadığını söylemek lazım. Bu denli stres yüklenmenin hiçbir manası yok. Kendileriyle olmaları lazım.

Aksi halde futbol değerleri nedeniyle değil, asabını kontrol edemeyen bir takım olmaları sebebiyle çok fazla hak ettikleri şampiyonluk sevincinden uzakta kalabilirler.

Her şeye rağmen gelecek hafta Kadıköy’e büyük avantajla gideceklerini ve sadece konsantrasyon ve dikkatle kupayı kazanabileceklerini bilmek zorundalar. Deplasmanlarda daha kontrollü ve doğru oynama avantajını kullanmak zorundadır Galatasaray. Çok örneklediler, yine örneklerler.

YORUM YAZ