MENÜ

14 tamam 15'e

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tamam Galatasaray bu sezon gönüllerdeki futbolu örneklemekte güçlük çekti. Güçlük çekti de, hayallerin neredeyse tamamına yakının gerçeğe çevirip sevenlerini mutlu etmedi mi? Bence etti. Geçtiğimiz sezon en yakın rakibi Fenerbahçe’ye 9 puan fark atan Terim ve ekibi yine 7 puan önde ve farkı daha da arttırma yolunda emin adımlarla yürüyor. E bu vaziyette haklı olarak, Galatasaraylı’ları mutlu ediyor.

Hele hele bizim jenerasyon gibi uzuuun yıllar kendini sıkmaktan, akut kabız problemi üzeri bir de prostatlı amblemi takmışları daha da yoğun mutlu ediyor. Bizler bu organları, elbette damarları durduk yerde hasara uğratmadık! Ikına, sıkına, zorlana, korka korka sezonlarca duman olduk arkadaş. Aptese son anda yetişmeye çalışan ishalli gibi, ‘son anda şampiyonluğu yakalayan sıkışmış’ profilinden hepimizi son iki senedir kurtaran başarıyı ve rahatlığı paylaşacağımıza, Terim’in ne yapacağını tasavvur ediyoruz! Ne yapacak? Bodrum’da başarının tadını çıkaracak, İngiliz milli içeceğinin akşam üstü kayfine varacak. Sonra Adana kebaplar yapılacak, Şalgam suları içilecek. Arada da mis gibi Tekirdağ havası solunacak. Uzun lafın kısası sezon boyunca yaşanan yorgunluk ve gerilim atılacak. Terim ve ailesinin hakkı olmalı bu.

Terim’i biraz rahat bırakın

Bir kısım arkadaşlar Terim’in anasının ak sütü gibi kazanılmış hakkını teslim etmek yerine, olasılıkları kurcalamanın dipsiz ipine sarılmayı tercih ettiklerini üzülerek izliyorum. Adamı biraz rahat bırakın arkadaş. Her pozisyona da ‘gaz’ sıkılmazki! Ha vatandaşın üzerine her fırsatta gaz bombası atan polis, ha her fırsatta Terim’in üzerine dedikodu ve söylem bombası bırakan siz! Lüzumsuz gaz sarfiyatınız yüzünden ortalığı helikopter ebadında sivrisinekler sardı, farkında mısınız? Hele hele Kocaman’a sorular yönelten, uzaktan kumandalı sivrisineğe bayıldım vallahi. Anofel cinsinin hallicesi. Ne biçim bir terbiye ve ustalıktır o? Küçümen ısırıklarıyla Kocaman’ı tatlı tatlı kaşındırıyor, gülümsetiyor ama hastalık mikrobunu farklı farklı adreslere bulaştırıyor! Kocaman hesapların, küçümen adamının eserine selam olsun e mi?

Paslar yanlış yere giderdi!

Nereden nereye geldik? Evet şu sıralar bozulduğum o kadar çok şey var ki, neresinden başlayıp, nerede duracağımı kestirmekte zorlanıyorum bazen. Mesela Kral, Golcü, Kaptan, Şakird, Mebus Hakan Şükür! Sakaryaspor AKP zihniyeti belediye başkanları sayesinde yer ile yeksan olmuş batmış, değerli hemşerimiz İstanbul BB’yi Diyarbakır’a nakletmenin peşinde! Gel de yıkılma! Neyse ben tutundum da, İstanbul BB tutunamadı galiba, yıkıldı! Hakan kime ‘Maşallah’ dese, viraneye dönüyor hamdolsun. Galatasaray’a ilk geldiğinde de, fabrikatördüm! Televizyon yıldızıydım, dev yazardım oysa şimdi Serdivan tepesinde her tarafı delik-deşik, dikişli biri, şükür. Oysa viskinin kalitelisini, Aslan sütünün alasını tüketirdim hep ama! Geçen Şükür’ün eski takım arkadaşlarından biri aradı ‘abi işsizim, perişanım, birikimleri de ‘bomb’ ettik, Hakan’ı arıyorum umuru olmuyor, geri dahi dönmüyor’ dedi. Ben de ‘evladım mutlaka cemaate gireceksin, aksi halde hayatta aramaz’ dedim. ‘Girdim abi’ cevabını verdi. Sordum soruşturdum çocuk meğer yanlış cemaate girmiş, Şükür cevap vermez tabii. Zaten yanlış cemaata giren arkadaş futbolculuğunda da öyleydi! Attığı paslar Hakan’a değil, hep Saffet Sancaklı’ya giderdi! Hadi o zaman yaptın, şimdi yapmayacaktın ama haklısın ‘Rabbim Türk’ü korusun da, bari seni de korusun inşallah.’ Merak etme Hakan iş değil ama sana mutlaka hayır dua gönderir. Dua’dan sorumlu bir minübüs dolusu duayen danışmanı var. Önde Şükür, arkasında duayenleri, Şükür.

Efendiiim dedikoduyu hiç sevmem de, daldım yine! Fatih Terim’in kıymetini bilelim, yaptığı işlerin camiayı ne denli mutlu ettiğini de bilelim. Luzumsuz işlerle de kamu oyu ve vicdanını tedirgin etmeyelim... Yeterince sıkıntımız var zaten şükür!

YORUM YAZ