MENÜ

Merak ettim de ondan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Evet, çok merak ediyorum. Acaba seyirci protesto etmese İsmail Kartal, Emenike’yi oyundan alır mıydı? Bana göre alamazdı. Çünkü; Gençlerbirliği yenilgisinden sonra Emenike’yi eleştirenlere Başkan Aziz Yıldırım şu karşılığı vermişti; “Bir tek Emenike sahada bir şeyler yapmaya çalıştı. O da yalnız kaldı.” Sakın tribünleri desteklediğimi sanmayım. Aksine o ıslıklara, ‘çık’ diye bağırmalara herkesten fazla üzülenlerden biriydim. Ve de yanlışların en büyüğü olduğu kanısındayım. Ancak gel gör ki, haftalardır formsuz Nijeryalı, İsmail’in vazgeçilmezi. Ve o Emenike’yi, “Bugün gol atar”, “Yarın düzelir” diye sahaya sürme düşüncesi bana göre akıl dışı bir olay. Nijerya’nın patronu Emenike’yi milli takıma davet etmiyor. Keza Meireles, Portekiz Milli Takımı’na çağrılmıyor. Ancak ikisi de ‘olmak ya da olmamak’ derbisinde ilk 11’de. İsmail Kartal’ın hâlâ, “Emenike için çok dua ettim o arada inşallah gol atar, herkese gösterir diye. Ama olmadı” demesinin yorumunu sizlere bırakıyorum.

Sadece Emre mi? Ya Bilic...

Emenike formayı üzerinden çıkardığı zaman, Bilic’in, üstüne vazife olmamasına rağmen hakeme (eğer doğruysa) ‘sarı kart’ diye ikaz etmesi... Caner’le tartışması... Ellerini kollarını sallayarak Emre ile ağız dalaşına girmesi... Emre’nin saha kenarına kadar gelerek, Bilic’le münakaşası... Küfürleştikleri iddiaları... Bu, Emre ve Bilic’in ilk olayları değil ki... Hatırlayın, Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki maçta da bunun değişik versiyonu yaşanmıştı. Hadi sahada birbirlerine girdiler, soyunma odaları koridorları ne oluyor? Şimdi iki taraf da kayıtlarla, “Ben haklıyım” kavgasına başladı. Fenerbahçe’nin nasıl galip geldiğini, Beşiktaş’ın neden yenildiğini tartışacağımıza manşetlerde hep ‘küfür- kavga’. Yüz yıllık dostluk adliyeye düşerse söylenecek tek söz var: Yazıklar olsun...

Bunun adı disiplinsizlik...

İsmail Kartal da defalarca söyledi. Eski hocası Yücel İldiz de. Emenike duygusalmış... Ancak futbolda duygusallığa yer var mı onu bilmiyorum. Emenike’nin seyirci tepki verdi diye öfkelenerek, formasını çıkarıp, “Beni oyundan alın” diye saha kenarına gelmesi affedilir gibi değil. Rica-minnet sahaya döndürülmesine inanamıyorum. İsmail Kartal bir yandan, kaptan Emre diğer yandan. Bir de menacer Hasan Çetinkaya. Adam sanki bulunmaz Hint kumaşı. Hem bu onun ilk kafa kaldırışı değil ki. Gaziantep maçında Emre ile tartışması, Kayseri karşılaşmasında Alper oyuna alınınca direkt soyunma odasının yolunu tutması, Akhisar maçında yine tepki görünce oyundan çıkmak istemesi... Bunun adı disiplinsizlik. Bırakın yakasını gitsin. Çünkü Fener’in şampiyonluk yarışında Emenike’nin kaprislerine değil, huzura ihtiyacı var.

Araba da alır uçak da...

Galatasaray Divan Kurulu’nda bir üye Sabri’yi eşine 1 milyon liraya araba aldı diye eleştirmiş. Gazetelerden okuduğuma göre de divandaki konuşmasında, “Kanıma dokunuyor. 35 bin liralık araba alsan ne olurdu?” demiş. Beyefendi; Sabri yıllarca Galatasaray’da oynadı. Kaptanlık yaptı. Transfer ücreti aldı. Her maçta da aldığının hakkını verdi... Sabri’nin avukatı değilim ama isterse eşine araba değil uçak da alır, ev de... Sakatlanıp çıktı diye bu şekildeki konuşmanız biraz acımasız olmuş. Bir hatırlatayım dedim.

YORUM YAZ