MENÜ

Yüksek arzu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin son 10 dakikadaki yüksek arzu seviyesi takdire şayan. Buna bu sezon zaman zaman ulaştılar. Ancak sanırım bu en yüksek seviyeydi. Maçı da böyle aldılar. Fakat maçın kahramanı Sow’un 2-1’i getiren golünün Saadane’nin acemice kırmızı kartının doğal bir sonucu olduğunu da söylemek lazım. Zira son 10 dakikada rakibe kelepçeyi takan Sarı-Lacivetliler yine araya oynama ve/veya savunmayı açma konusunda eksik kaldı. Doğal olarak. Sağdan soldan erken ortalarla ceza sahsı içine dönenlere vurarak şans aradılar. Kaleci Gökhan’ın 2 kurtarışı ve yaptığı ama Ali Palabıyık’ın vermediği penaltı belirleyici oldu.

Engel olabilirdi

Bu tabloda Faslı oyuncunun gördüğü kırmızı kartın sonucu Rize açısından ağır oldu. Maçın en iyilerinden olmasının sebebi Fenerbahçe’nin özellikle son 10 dakikada oynadığı oyuna köstek olan 1 numaralı öğe olmasındandı. Eğer sahada olsa, Emenike’nin indirip Sow’un vurduğu topa engel olabilirdi. Fenerbahçe maça ön alan baskısıyla başladı ve bundan başarılı da oldu. Sow’un ilginç kafa vuruşuyla gelen gol sonrası Rize’nin orta sahayı alması hem Fenerbahçe’nin kontra oyununu tercih etmesinden hem de Rize’nin hamlesinden. Nosa’nın, Kweuke’nin yanına gidip santrforu çiftlemesi Topal’ı daha da geri itti.

Kenar bekleri de katıldı

Fenerbahçe orta sahası böylece boşaldı ve Alper Souza ikilisine kaldı. Burada Alper’in driplingleriyle zaman zaman çıkıp nefes alsalar da Rize baskı kurdu, sahanın en kötülerinden Şener’in hatasından golü buldu, fazlası da mümkündü. Ama yapamadılar. İkinci yarıda Fenerbahçe oyunu alınca bu kez Rize kontaraya yattı. Ancak Kweuke’nin net şansını Fabiano’nun engellemesi ve Recep Niyaz’ın vuruşu dışında şans bulamadılar. Bu tabloda Fenerbahçe kenar beklerini de oyuna kattı. Topal çıktı ve başta bahsettiğim yüksek arzulu oyun oluştu. Son 10 dakikası itibarsyla kaliteli olmasa da tempolu bir seyir izledik.

YORUM YAZ