MENÜ

Tarihi fark olabilirdi

Abone Ol Google News

İki Avrupa maçı arasında, Fernando’suz bir oyunda deplasmanda karşılaşabileceği en iyi rakiple oynadı Galatasaray. 2 aydır her maç en az 2 gol yiyen, kazanamayan, skor yükünün %65’ini taşıyan 2 oyuncusunu satmış, kaleci ve savunma sorununu transferde halledememiş Kasımpaşa. Denizli’nin temel planı Trezeguet’yi görece ağır gördüğü Galatasaray savunma göbeğinin üzerine sürmekti.

Haberin Devamı

Belki gol kadar rakibi eksik bırakmayı, kart görmelerini de muhtemel görüyordu bu yolla. Maç öyle de başladı ama Kasımpaşa’nın savunma orta saha ve kaledeki majör sorunları derinleşerek devam ettiği için Belhanda ve Feghouli çok rahat etti. Neredeyse markajsız kaleye gittiler. Donk durduğu yerden öldürücü paslar attı. Tam takım ve Avrupa arasına denk gelmese yüksek konstantrasyonla tarihi bir fark da olabilirdi. Misal Gomis’le geçen yılki Karabük maçına benzeyebilirdi.

Gecenin sorusu

Muslera’nın kapadığı köşeden yediği gol, onun yeteneklerine yakışmıyor. Baraj kalabalığının hatalı yerleşimi de onun sorumluluğu biraz da. Uruguaylı ne zaman bu krizi atlacak?

Haberin Devamı

Maçın starı

Hat-trick yapan bir kanat oyuncusuna bu unvanı düşünmeden vermek lazım. Ben de veriyorum. Ama Belhanda’nın hakkını vermeden de geçemeyeceğim. Belhanda, oyun ona uygun olduğunda kalabalık arasında fark yaratıyor.

Maçın olayı

Galatasaray transferde 2 santrfor aldı. Şu ana kadar bu transferlerin etkisi sadece psikolojik oldu. Taraftar, hoca rahatladı. Yönetimin üzerindeki baskı kalktı. Rakiplerin özellikle Diagne’yi kontrol etme isteği, lig bazında hücumcu orta sahaları rahatlattı. Gol asist olmadan etki oldu.

Kısa mesaj

“29. haftaya 4 puan geride girersek şampiyon oluruz” demişti Denizli. Korkarım 29. haftada düşme hattının 4 puan üzerinde olma ihtimali var bu gidişle. An itibarıyla, puan mesafe 5 puan.

YORUM YAZ