MENÜ

Sorun belli, planı yok!

Abone Ol Google News

Ceza sahası üzerine kurulmuş bir 5-4-1 ve akın planı topu Orgill’e vermekten ibaret bir Ankaragücü. PSG deplasmanındaki yıkımın ardından Galatasaray için daha iyi bir senaryo olamazdı. Yaklaşık 40 dakika boyunca seke seke oynayan Lemina ve o çıktıktan sonra Selçuk-Belhanda göbeğine hiç baskı yapmadan bekledi Başkent ekibi. Dolayısıyla Galatasaray için savunma göbeğini Jamaikalı forvetin başına dikip akın sürekliliği sağlayacak bir baskı oyunu mümkündü. Rakip alanda topa sahip olmakta sorun yaşamadılar. Ancak gelişigüzel ortalar dışında sadece 2 kez Falcao’yu pozisyona sokabildiler. Geçen yılın şampiyonunun asıl sorununun ne olduğunu anlamak da çok daha net mümkün oldu. Feghouli, Falcao ve Babel sahadayken net pozisyon kıtlığı hücum planının olmayışından. Artık futbol kaosla değil net şablonlar üzerinden yüksek fizikle oynanıyor. Galatasaray’da ne bir şablon var ve ne de fizik.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Galatasaray’ın fizik sorununun bu kadar büyük oluşunun sorumlusu kim? Sezon başı çalışması yapmayışı mı? Lig başlayalı 4 ay oldu. Bunu iddia etmek antrenman bilimine hakaret.

Haberin Devamı

Maçın starı

Kitsiou. Maçın başından sonuna kadar olağanüstü bir çaba ve verimle oynadı. Orta sahada oyunun akışına set çekebilen az sayıdaki oyuncudan biriydi. Kulusiç ve Pazdan’ın boğuşmaları bu kadar kapalı bir savunmada nispeten onlar gibi oyuncular açısından daha rahat olabilir.

Maçın olayı

Mustafa Kaplan rakibe saygı duymanın ötesine geçti. Orta sahaya baskı yapmamak anlaşılır değildi. 2-0’dan sonra savunmaya yapılan baskının Galatasaray’ı nasıl zorladığını görünce 1 puana çok da sevinemeyecek. 10 kişiyle 88’den sonra yarattıkları mucize alkışı hak ediyor.

Kısa mesaj

Ali Şansalan 2 korner hatası yaptı. Onun dışında ortaya koyduğu standart üst düzeydi. Sahada işini en iyi yapan sanırım oydu

YORUM YAZ