MENÜ

Sistemsizlik!

Abone Ol Google News

David Badia bütün dünyada yapılmış özel bir araştırma ile bulunmuş bir altyapı sorumlusu değil. Barcelona’nın Türkiye’ye ticari bir şirket olarak lisans verdiği özel futbol okulunun koordinatörü olarak ülkemize gelmişti. Sonra Antalyaspor macerasına atıldı. Ve nihayet Fenerbahçe altyapısının başına geçti. Gelişi olağanüstü bir atama değildi ama bu kadar çabuk ayrılmasının üzerinde durmak lazım. Üst yapıda bile çok hızlı denebilecek sirkülasyonun altyapıda da aynı şekilde olması endişe verici. Fenerbahçe artık temel atmalı. Kalıcı bir gelecek tahayyülü ortaya koymalı. Ali Koç yönetiminden ilk beklenen buydu, hâlâ da öyle.

Haberin Devamı

Başakşehir’de olsa...

Mehmet Topal’ın 15 milyon TL’ye yakın bir hakkından vazgeçip gidişinin okuması ise farklı. İnandığım şu: Eğer Emre Belözoğlu’yla birlikte aynı tarihte Başakşehir’e gitmiş olsaydı, şu anda dönüşü büyük bir sevinçle kutlanabilirdi. Çünkü orada sistem içinde parlayacaktı. Fenerbahçe’nin içine düştüğü sistemsizlik kendi çocuklarını vuruyor. ‘Emre olsaydı bu yıllar farklı olurdu’ iddiasının da aynı şekilde yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu sistemsizlikte Emre, Topal’dan daha fazla zorlanabilirdi.

Haberin Devamı

Artık plan şart

Gelinen noktada Topal’ın ve kulübün aldığı kararda bir yanlışlık yok. Topal için yıpratıcı bir sürecin sonu demek bu. Fenerbahçe ise hâlâ bir yol haritasını taraftarın önüne koyabilmiş değil. Muhtemelen UEFA’nın kararı bekleniyor. İki gün önce yazdığım gibi Yanal’ın ortaya koyacağı oyun planı ve 5-6 temel oyuncu etrafına inşa edilecek bir kadro eldeki postansiyelli oyuncuların da performansının yükselmesiyle sonuç alacaktır. Burada önemli olan, bu 5-6 oyuncunun temsil edebileceği uyumlu ve evrensel bir oyunla bu planın ve transferleri yapmak. Sonra kulüp ve tesiste huzur. Saha içi ve dışı rollerin çok iyi belirlenmesi. Fenerbahçe bu sene savrulamaz. Yoksa yıkım olur.

YORUM YAZ