MENÜ

Planı olmayan takımı Valbuena kurtardı

Abone Ol Google News

Trabzonspor’un maç başı planı beklendiği gibiydi. Orta sahaya yaptıkları baskıyı Fenerbahçe geriye dönmek zorunda kaldığında kesmediler. Top kaptılar, direkt kaleye gittiler. Fenerbahçe orta sahasını çok koşturdular. Yusuf’un golünden sonra bu baskıyı kesmeleri onlar için doğru olmadı. Oyun merkezini geri çektiler. Alanı savunmakla yetindiler. Fenerbahçe Sosa üzerine sert bir baskı kurup Yugo faulleri yapınca etkin kontra yapamadılar. Valbuena oyuna girip, Sadık atıldıktan sonra da ilginçtir bu plan değişmedi. Ersun Yanal 3 kez dizilişi değiştirdi. Karaman sadece oyuncu değiştirdi. Oyuna genişlik verip topu almanın peşine düşmediler. Valbuena ve Eljif çok isteyince de Dirar’ın pozisyonu dışında organize bir akın bulmasalar da ortalar ve uzak şutlarla gol şansları yakaldılar. Son saniyede de çok şeyi değiştiren işi Valbuena yaptı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Ünal Karaman bu maçın 2. yarısını bir daha oynama şansını bulsa acaba neyi farklı yapardı. Sanırım tüm sezonda en çok pişmanlık yaşadığı maç budur.

Haberin Devamı

Maçın starı

Valbuena bireysel damga vurdu. Hiçbir planı olmayan takımı için her şey oldu. Az sayıda pozisyonun tamamında o vardı. Trabzon’u tek başına tedirgin etti. Fenerbahçe’yi daha büyük bir krizin içine düşmekten kurtardı.

Maçın olayı

Fenerbahçe oyunun Sosa üzerinden oynanmasını engellemek istedi. Ancak Sosa’yı Yugo faulleriyle durdurmayı seçti. Aslında bu Fenerbahçe’nin oyun planı, fizik durumu şu bu... Her şeyi anlatıyor.

Kısa mesaj

Şu sezon bir bitse...

YORUM YAZ