MENÜ

Ne dönüş ama

Abone Ol Google News

İlk 25 dakikada sadece Dorukhan Fenerbahçe’nin baş edemediği bir pres gücüydü. Tolgay ve Topal’ı Güven’in yardımıyla kullanılmaz ve takımları için zararlı hale getirdiler. Gökhan Gönül’ün çıkışları, Moses’ın takip edememesi sebebiyle hep tehditkar oldu. Bunların üzerine Burak ve Kagawa’nın ekstra oyunları gelince ilk 25 dakikada sadece kalite değil, seviye farkı oluştu. Başka liglerin takımları gibiydiler. Bu dönemde Fenerbahçe’de hiçbir uyumlu ikiliden bahsedemeyiz ama Beşiktaş birden fazla üçgen kurabildi.

Haberin Devamı

Ersun Yanal 20. dakikada orta sahanın tamamını değiştirse kimse bir şey diyemezdi. Risk aldı. Orta sahayı değil oyunu en enine genişletecek ön alan değişiklikleri yaptı. Ayew ve Valbuena’yla çizgiden çizgiye genişleterek orta saha baskısını kırdı. İşler tersine döndü. 3-0 yenik ve dağılmış takım Beşiktaş gibiydi artık. Sonra 11 dakikada gelen 3 gol. Burak’ın direkten dönen topuna rağmen Fenerbahçe için fazlası da mümkündü. Ne başlangıç ve geri dönüş ama...

Gecenin sorusu

İlk yarı planlamasıyla Şenol Güneş mi, orta sahayı değiştirmeden istediğini alan Ersun Yanal mı? Kim kazandı? Ya da kim kaybetti?

Haberin Devamı

Maçın starı

Kagawa top daha ayağına gelmeden en uygun opsiyonu buldu. Bu arkadaşlarını da hareketlenmeleri konusunda hep itti. Opsiyon bulmadığında topu sakladı faul aldı. Fenerbahçe’de ise en yararlı oyuncu Dirar’dı diyebiliriz.

Maçın olayı

Devre arasına girdiğinde Beşiktaş için durum bir derbi galibiyetinden fazlasıydı. Fenerbahçe için de yenilgiden çok daha fazlası. Yanal bu sezon ilk kez yaptığı değişikliklerle oyuna damga vurmakla kalmadı, Güneş’i taktik masasında yenebildi.

Kısa mesaj

Fenerbahçe deplasmanlarda 5 gol atabilmişti. Derbide 3-0 yenikken 3 gol attı.

YORUM YAZ