MENÜ

İpler Aslan'ın elinde ama Fener için bir şans...

Abone Ol Google News

Mehmet Demirkol, bugünkü derbi öncesinde 2 takımı masaya yatırdı...

Haberin Devamı

Nagatomo ve Fernando’nun yokluğunda Galatasaray’ın oyunu kurma konusunda başka bir plana geçmesi gerekiyor. Ev sahibi için önemli olan oyun merkezini nerede alacakları. Fenerbahçe’nin stoperlerine topu aldırmayıp uzun mu vurduracaklar, yoksa stoperlerin topu almasına izin verip hemen baskıya mı girişecekler?

70’ten sonra yüzde 70!

Fenerbahçe’nin 5’li bir savunmayla oyunu geride kabul etmesi daha beklenir bir durum. Böyle olacağı için Rodrigues ve Onyekuru’nun içeri doğru kıvrılacağı Ömer ve Linnes’in çizgiye basarak oynayacağı bir hızlı bir kanat oyunu bekliyorum. Kritik görev hem oyun kurulumu hem de hızlı çıkma girişimlerinde Donk, Belhanda ve N’Diaye’nin oyunları. Eğer kart sorununa girmezlerse 70’ten sonra fizik olarak düşen rakiplerine karşı yüzde 70 şanslı olurlar.

************************

Fenerbahçe için Cocu sonrası ilk maçın Galatasaray karşısında olması bir şans. İstedikleri bozan oyunu oynayıp savunmada kalmaları eleştirilmez. Ayrıca konsantrasyon sağlamak da kolay olacaktır. Koeman büyük ihtimalle 5’li bir savunmayla kontra oyunu isteyecek. Eğer büyük savunma hataları yapmazlarsa Hasan Ali, Elijf ve Benzia’nın driplingleriyle oyunu ileri taşımaya çalışacaklar.

Haberin Devamı

Hızlı paslarla çıkarlarsa...

Bu üç oyunun performansı Fenerbahçe için her şey... Ancak bu planın tutması için atan ve tutanın seviyesini yükseltmesi şart. Özellikle Harun ve Soldado’nun standartlarının çok ötesine çıkmaları gerekiyor. Eğer orta sahada hızlı paslarla çıkarlarsa karta yakın Galatasaray orta saha ve savunmasının direncini düşürüp coşkularını köreltebilirler. Bu durumda yüzde 50 şansları olacaktır.

YORUM YAZ