MENÜ

Doğru komutanlık...

Abone Ol Google News

Sinan’ın ceza sahası içinde ilk net pozisyonuna Maicon’un santrfor olarak oyuna girmesinden 1 dakika sonra girmesi bir tesadüf değil kuşkusuz. Galatasaray yüzde 70’lere yaklaşan bir topa sahip olmayla rakibe kaleyi bulan şut imkanı tanımadan oynuyordu. Ama net gol pozisyonu bulamıyordu. Pivot santrfor ihtiyacı açıktı. Elde olmayınca icat gerekiyordu. Oyundan çıkan Belhanda’nın önünde Sinan, Rodrigues, Onyekuru, iki kanatta Ömer ve Mariano varken oyunu organize edememesini yetersizliğinden mi oyunun iyi çizilmemesinde mi kaynaklanıyor? Tartışmaya açık. Ancak Terim’in hamleleri değil... Donk’un Maicon’un yanına 2. santrfor olarak oyuna girip maçı alması doğru komutanlık. Sezonun flaş takımı Antalya’nın, bu yorgun ve bunca risk alan rakibine karşı son saniye karambolü dışında pozisyon bulamadan maçı bitimesiyse yetersizlik.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Antalya kazansa an itibarıyla liderdi. İsabetli şut atamadan maçı bitirmeleri Galatasaray’ın savunma sorunlarının azaldığı anlamına mı gelir yoksa Antalya’nın yetersizliğine mi yorulur?

Haberin Devamı

Maçın starı

Santrfor olarak oyuna girip maçı alan stoper/defansif orta sahaysanız maçın yıldızı ya siz olursunuz ya da sizi oraya o görevle gönderen... Heyecansız ve durgun maça Terim’in iki uzun savunmacıyı santrfora yollaması damga vurdu. Donk ya da Terim siz karar verin.

Maçın olayı

Muslera’nın maçın başında ceza sahası dışında Maicon’a yaptığı müdahaleyi Cüneyt Çakır göremedi. Peki VAR niye müdahale etmedi? Muhtemelen pozisyonun sarı kart gerektirdiğine karar verdiler. Sarı kartlara müdahele etme hakları olmadığı için uyarıda bulunmadılar. Herhalde!

Kısa mesaj

Sorun deplasman sorunu değil...

1- Kapalı savunmaları açma sorunu.

2- Set oyunu organize edememek...

YORUM YAZ