MENÜ

Sayın Koç'un son şansı

Abone Ol Google News

Sayın Ali Koç başkanlığının ilk iki, üç yılında üstenci bakışla asla bir seçenek olarak görmediği yerli teknik direktörlerden medet umar hale geldi yıllar sonra. Sayın Aykut Kocaman'la vefayla bağdaşmayan tutumla yollarını ayırmıştı oysa. Büyük bir iddia ve vaadle sportif direktörlüğe Damien Comolli'yi getirirken adeta ayakları yere basmıyordu, hatırlayın.

Haberin Devamı

Eh, hayat böyle işte. Boşuna "Büyük lokma ye ama büyük laf etme" dememişler demekki. Özgüvenli olmakla havalara girmek ayrı ayrı kavramlardır çünkü. Tıpkı iddialı olmakla hesapsız kitapsız konuşmanın ayrı şeyler olduğu gibi.

Sayın Ali Koç'un çok büyük bir Fenerbahçeli olduğu, fanatik taraftarlar kadar Fenerbahçe'yi sevdiği tartışılamaz bir gerçektir. Başkan olduktan sonra başkan olmadan önceki maddi ve manevi katkılarını kat kat arttırdığı da yadsınamaz. Ama buna rağmen arzuladığı ve camianın yıllardır özlemini çektiği şampiyonluğu yaşayamadı yaşatamadı maalesef. Tutkulu, fedakar ve inatçıdır görüldüğü gibi. Fakat hiç mütevazi değil. Oysa lider dediğin öncelikle mütevazi olmalı. Çünkü, hatalarından ders çıkarır, öğrenir, gelişir mütevazi insan.

Haberin Devamı

Ama liderlik bu özelliklerle de sınırlı değildir. Büyük bir vizyon lazım misal. Taktik ve stratejiyi özümlemiş olacaksınız misal. Ekibinizi Takım ruhuyla oluşturmalısınız ve ekibinizdekilerin hiç olmazsa çoğunluğu ülke ve futbol gerçeklerinin farkında olmalı, analiz, iletişim konularında birikim ve önsezi kavramlarına Frransız olmamalı. Aksi bir durumda çok istemenize rağmen hedefinize ulaşamazsınız.

Sayın Koç'un ekiplerinde bir Erden Timur olmadı yıllardır. Çok önemli böylesi bir yoksunluk? Evet, çok değil, çok çok önemli Erden Timur benzeri yöneticilere yönetim kadronuzda bulundurmamak.

Nicola Zaniolo, Lucas Torreira, Sergio Oliveria, Abdülkerim Bardakcı, Dries Mertens, Milot Rashica ve Mauro İcardi... Lütfen, elinizi vicdanınızın üstüne koyun, yukarda adını saydığım her futbolcu geride kalan sezonda büyük katkı sunmadılar mı şampiyonluğa?

Peki, bu kadar değerli ve önemli futbolcuyu çok hesaplı maliyetlerle kim getirdi Galatasaray'a? Tabii ki, Erden Timur. Demek ki, İyi bir lider olabilmenin en önemli gerekliklerinden biri de yönetiminizi ehil kişilerden oluşturmaktır.

YORUM YAZ