Arama

Popüler aramalar

KEŞKE!

Haberin Devamı

Bir futbolcu, hele de bir golcü için maç kondisyonu hayati derecede önemlidir. Adı ve kariyeri ne olursa olsun futbolcunun, bu gerçek değişmez.
Kulübede geçirdiği zaman, sahada yer aldığı süreyi ikiye, üçe katlıyorsa; o oyuncu kaçınılmaz olarak özgüven sorunu yaşar.
Oysa ki, futbolcunun kendisini güçlü hissetmesi ve düşündüklerini sahaya yansıtabilmesi için iki temel şey vardır. Bunlardan birincisi kondisyon, ikincisi de özgüvendir.
Bütün bunları bir kez daha düşünmemin nedeni Cenk Tosun’dur.
Geçen yıl Demba Ba, bu sezon da Gomez gibi iki dünya starının gölgesinde kaldı ve maç kondisyonu problemli hale geldi kaçınılmaz olarak bildiğiniz gibi. Ama bu gerçeğe rağmen, yer aldığı süreyi maksimum düzeyde yararlı hale getiriyor. Hem Beşiktaş hem de Milli Takım’da skor üretiyor, takım oyununa önemli katkı sağlıyor. Saygı duyulacak bir karakter duruyor karşımızda resmen.
Elbette Beşiktaş gibi bir takımda ve “Şenol Güneş Akademisi”nde yer almış olmanın önemli bir şans olduğunu biliyorum. Ama bu bile, Cenk’in maç kondisyonu konusundaki şanssızlığını ortadan kaldırmaz. Yani, keşke Cenk Tosun sürekli forma şansı bulmuş olarak Fransa 2016’da vitrindeki yerini alabilseydi.
Bir “Keşke!” de Fatih Terim’in Volkan Demirel’i “defterden silme” konusundaki tutumu adına dilime dolanıyor.
İki kız evladı olan Sayın Terim, Volkan’ın küçücük kızına edilen hayasızca küfürlere gösterdiği tepkinin insani boyutunu anlayacak deneyim, duyarlılık ve yaşa sahip bir “lider”dir. Dolayısıyla, bir özürle sorunu çözüp, tecrübeli file bekçisini yeniden Ulusal Takım’a kazandırmak yakışır kendisine.
Çünkü “rol model” olan insanların tavırları, dolaylı da olsa toplumu derinden etkiler. Maalesef, empati ve özeleştiriyi çöpe attığımız bir süreçten geçiyoruz ve en küçük nedenlerle köprüleri yakıyoruz artık karşılıklı olarak. Belki özel nedenleri de var ayrılıkların, ama boşanmaların son yıllarda çığ gibi büyümesinin bir nedeni de bu mevcut ruh halimizdir bence.
Oysa tarihimizin hiçbir döneminde bu günkü kadar empatiye ve özeleştiriye ihtiyacımız olmamıştı, bu gerçeğin farkında olmak da öncelikle Fatih Terim gibi insanların yükümlülüğüdür.

Yazarın Diğer Yazıları
Tümü

‘’Maalesef!‘’

31 Mart 2016, Perşembe 15:30
YAZININ DEVAMI

‘’Sürklase oldu!‘’

31 Mart 2016, Perşembe 15:30
YAZININ DEVAMI