MENÜ

İkinci yarıda uyandı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe bu sezon ( mütiş taraftarıyla ilişkisi de dahil olmak üzere ) tam bir düşkırıklığı yarattı, maalesef. Mühendislik bu denli önemli işte başarı adına. İlk düğmeyi yanlış iliklediniz mi, geçmiş olsun.

Zaten iki sezondur Fenerbahçe' nin bu kadar geri gitmesinin ana nedeni de kötü yönetilmekten başka birşey degildir. Emre, Selçuk Şahin, Kuyt, Gökhan Gönül neden gönderildiler ve ama neden onların boşluğu dolmadı bir türlü. Tek başına bu sorunun cevabı bile Aziz Yıldırım' ın yaşadığı güç zehirlenmesini anlatmaya yeter bence.

Dün akşamki Gençlerbirliği maçının ilk yarısında da pek farklı degildi Fenerbahçe. Van Persie 18'de İsmail'in getirdiği topa öylesine kötü vuruyorsa, Sow 25' te aldığı o topla kalkıp kaleye yönelmek yerine aut çizgisine doğru gidiyorsa, futbolcuların mental açıdan nasıl geriye gittiğini, özgüven sorununun hayli büyüdüğünü tahmin etmek zor olmasa gerek. Lens' ingördüğü sarı kartsa disiplinin de zedelendiğinin işaret ediyor.

Şampiyonluk iddia ve parolasıyla sezona başlamıştı oysa Fenerbahçe. Şampionluk gitti. Şampiyonlar Ligi bileti de hayal oldu. Kupaya tutunmuştu son bir tutam umutla, o da olmadı ne yazık ki. Artık tek hedef ligi üçüncü bitirmek olarak kaldı Kanarya'ya. Ama bu amacı gerçekleştirebilmek için Gençlerbirliği' nin yenmek önemli bir öncelikti. Zira ensesinde aynı amaç için Glatasaray.
Aslında Gençlerbirliği'nin en önemli gol ayağı Serdar Gürler'in olmayışı büyük bir şanstı Advocaat'ın öğrencileri için. Fakat Fenerbahçe ancak geriye düşünce bütün bu gerçekleri hatırladı. Ve ikinci yarıda bu gerçeklerin cimciğiyle uyanınca, çok da iyi oynamadığı maçı Hollandalı yıldızının golleriyle kazandı ve 3. şansını son iki haftaya taşıyan önemli bir galibiyet aldı.

YORUM YAZ