MENÜ

Gerçek bu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezonun bu şekilde netleşmesinde birden fazla faktör rol oynadı, malumunuz. Misal, Alex’in ayrılma biçimi bir süreliğine de olsa takımı olumsuz yönde etkiledi. Keza sezon başında çekilen 5 maçlık “Seyircisiz maç” cezasının ve verilmeyen buz gibi gollerin de şampiyonluk mücadelesinde Fenerbahçe’yi çelmelediği

Ancak gene de en önemli etken Sayın Aykut Kocaman’ın sistemini düşlediği zaman diliminde yerleştirememesidir her halde. Bunun da ana nedeni Aykut Hoca’nın çok inandığı kimi futbolcularının uzun süre kocaman bir düş kırıklığı yaratmasıdır. Bunların başında da Avrupa’da piyasası olan ve hocanın istek ve ısrarı üzerine transfer edilmiş Milos Krasic ve Miroslav Stoch gelmektedir. Maalesef bir türlü kalitelerinin karşılığına denk düşen oyunu oynayamadılar, giderek gerilediler, yeteneklerini inkar ettiler.
Sayın Kocaman’ın sistemini yerleştirmesini ve dilediği takımı yaratmasını öteleyen futbolcular Krasic ve Stoch’la da sınırlı kalmadı ne yazık ki. Mesela şampiyonluğun tayin edilmesinde birinci derecede rol oynayacak karşılaşmalardan biri olan Galatasaray maçında kırmızı kart gördü Raul Meireles. Aynı Raul’un Bate maçında kırmızı görerek arkadaşlarının sahadaki işini zorlaştırdığını da hatırlıyorsunuzdur her halde.

Ya Caner’e ne dersiniz. Tamam, çok yürekten oynuyor, elini taşın altına koyacak denli sorumluluk alarak çırpınıyor. Ama her kulvarda bir nevi bomba gibi, hiç gereği yokken kart görebiliyor aynı Caner. Ya Vebo’nun Benfica maçında gördüğü sarı kart. Aman Tanrım, artık bu kadar profesyonelce oynanan bir oyunda insan nasıl bu denli amatörce davranır, hareket eder, anlamak mümkün değil. Yani sorumluluk kavramı, iş disiplini zayıf kimi futbolcuların da şampiyonluk mücadelesindeki hedef sapmasında rolü var, anlayacağınız.

E, tabii Fenerbahçe camiasının uzun süre huzurunu kaçıran, futbolcu, teknik direktör ve tribündeki gerçek taraftarın aylarca sinirlerini geren malum gurubun şampiyonluk ve Avrupa kulvarındaki zorlu mücadelede verdiği zararın boyutları da az değil, bildiğiniz gibi.

YORUM YAZ