MENÜ

Farklı bir Galatasaray

Abone Ol Google News

Farklıydı dün akşam izlediğimiz Galatasaray. "Ben ağayım, ben paşayım" diyen futbolcusu yoktu mesela dün akşamki kadrusunda sarı kırmızılıların. Her kes asker gibi düşünüyordu, hareket ediyor ve oynuyordu en azından. Bu da takım ruhunu yukarı çekti, kolektif düşünce ve oyunu öne çıkardı doğal olarak.

Haberin Devamı

İyi futbolcular elbette önemli ölçüde kalite katar çok yönlü olarak bir takıma. Ama iyi futbolcu olmak başka yararlı futbolcu olmak başka şeydir. İdeal olan iyi futbolcunun yararlı şekilde oynamasıdır şüphesiz, ancak maalesef özelikle yabancı futbolcular adına az ama çok az tanıklık ediyoruz yıllardır takımlarımızda güzelliğin yada ideal olanın böylesine.

Belhanda kariyerli bir futbolcu. Ama Taylan Antalyalı'ın dün akşam sunduğu katkıyı kaç maçta yaptı, elinizi vicdanınıza koyarak söyleyin lütfen. Yada Belhanda aylarca bal yapmayan arı gibiyken, Taylan'ın bu kadar uzun süre yoksayılması Fatih Terim kariyerindeki bir hocaya yakışıyor mu?

Lemina, Ömer Bayram ve Taylan Antalyalı üçlüsü uzak ara öne çıkan futbolculardı hiç şüphesiz. Ama Seri de geldiğinden beri ilk defa kariyer ve kalitesine yaklaştı dün akşamki performansıyla.

Haberin Devamı

O zaman Sayın Fatih Terim'e şu soruyu sormanın tam da sırasıdır her halde: Hocam, takımınız aylarca Belhanda, Selçuk İnan, Emre Mor ve benzeri kendisini arkadaşları ve takımından üstün gören veya adalelerine hükmetmekte zorlanan futbolcular yüzünden aksayıp dururken, takımın ruhunu, fizik gücünü ve kazanmak arzusunu yukarı çekeçek oyuncularınızı aylarca kulübeye mahkum etmek sizin gibi bir hocaya yakışıyor mu? Siz söyleyin lütfen, formayı vermek konusundaki adalet kavramınız az biraz yara almadı mı şimdi?

YORUM YAZ