Ayrıcalığın nedeni ne?
Keşke tek sorun bu olsa. Maalesef başka atkenler de devreye giriyor dolaylı yollardanda olsa. Misal, 2011-2012 sezonunu anımsayalım. Fatih Terim hak mahrumiyeti cezası alıyor. Bu cezasını da Süper Finalin şampiyonluğu belirleyecek maçı öncesinde çekmesi gerekiyor. Ancak 12 Mayıs’ta Şükrü Saraçoğlu’nda oynanacak olan bu hayati maçtan önce cezasını erteliyolar Fatih Terim’in ne hikmetse.
Haberin Devamı ›
Ve bombaya bakın, seneyi devriyesine girmek olan o cezayı hala çekmedi Sayı Terim, biliyor musunuz? Tersini düşünün, Fatih Terim’in yerine Aykut Kocaman’ı koyun yani. Kalıbımı basarım cezanın açıklanmasıyla birlikte bir gün dahi ertelemeden çektişrirlerdi Sayın Kocaman’a cezasını.
Hayır, yanlış anlaşılmasın. Ortada işlenmiş bir suç varsa elbette cezası da olacaktır ve cezalar da çekilmek için verilir, işinize geldiği gibi ertelenmek için değil. Dolayısıyla itirazım ayrımcılık yapılmasına ve çifte standart segilenmesinedir. En kötüsü birden fazla sayıda sergileniyor olmasıdır insanın midesini bulandıran bu tavırların. Bakın geçen hafta da Gökhan Zan’ın cezasını ertelediler. Kayserispor gibi önemli bir takımla yapacağı maç öncesi hem de. Ve bu çifte standart en tepedekilere ait olunca hakemler de etkileniyor doğal olarak. Ve iddia ederim, eğer geride bıraktığımız pazar günü Kayseri’deki maçta Selçuk İnan Galatasaray dışında kimin formasını giyse iki sarıdan kırmızı görürdü daha maçın bitimine yarım saat varken. Ama Galatasaray forması ayrıcalığın öbür adı oldu kaç sezondur ne yazık ki.
Haberin Devamı ›
Bu arada unutmadan söyleyeyim, ta geçen mayısta Fatih Terim çekmesi gereken o ceza var ya, hala öyle asılı duruyor ertelemenin potmantosunda biliyor musunuz?
Oysa, temel yasası serbest piyasa ekonomisidir Türkiye’nin. Dolayısıyla rekabatte “Korumacılık” olmaz her halde. İyi de bu ayrıcalığın nedeni nedir, birileri anlatsa da biz de öğrensek.