MENÜ

Uygun Skibbe'yi yendi...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bülent Uygun, Sivas’ta ne yaptıysa, Sami Yen’de de aynısını yaptı. Bir fark vardı, bu kez maç 11’e 11 oynandı. Fakat maçı olmasa da, avantajı Sivasspor kazandı.
Buzlu zemin yoktu, Lincoln yoktu, pozisyon da! İlk şutu 25. dakikada atabilen Galatasaray, net ve tek pozisyonunu Sabri’nin ortasında Meira’nın auta giden kafa şutuyla buldu. İkinci devre Uygun hamlesini yaptı. Skibbe ise çaresizce baktı. Balili’yi oyuna alan Sivasspor, artık rakip yarı sahaya kolayca gidiyor, uyumsuz Meira-Emre ikilisinin zaaflarından faydalanıp, pozisyon da buluyordu. Sabri, Sezer Badur’u terbiye etmeye çalışırken, Yaser’in şutunu Petkoviç kurtardı. Sezer’le dalaştığı için sarı kart gören Sabri’nin pozisyon hatasında, Galatasaray’ın dünyaları teklif ettiği Mehmet Yıldız yerine oyuna giren Kamanan’ın pasında Balili, bir şok daha yaşattı.
Geçen maçta Galatasaray’ın 13 sakat ve cezalısının olduğu söyleniyordu, Sivasspor ise 16-17 kişiyle ligi zirvede sürdürüyor. Bir takımda 13 eksik olması için o takımın ya trafik kazası geçirmesi lazım, ya da zehirlenmesi... Ligin en kaliteli kadrosu bu kadar sakatlık yaşıyor, bu kadar kolay kart görüyor, rakip teknik adamın hamlesine karşı hamle yapamıyorsa sorunun nerede olduğu belli.
Sivasspor oyunun iki yönünü aynı anda oynadığında da büyükleri yenebiliyor. Büyük takım olmanın yolu, tüm mazeretlere rağmen ikinci 45 dakikadaki gibi oynamaktan geçiyor. Mehmet Topal, Ayhan ve Barış gibi üçlüye karşı, iki maçta da oyundan düşmeyen İbrahim Dağaşan başta, Sezer ve Onur’u tebrik etmek gerekiyor, tabii Ayhan’ı da.. Bir adam 3 sene hep aynı form, konstrasyon ve ciddiyette oynuyorsa, bize de alkışlamak düşer.

YORUM YAZ