MENÜ

Tren kaçıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Böyle kazanması zor, pozisyon zenginliği az olan müsabakalarda maçın düğümünü bir hata çözer. O hatayı Yalçın yaptı, Demba Ba’nın vuruşunda alanı genişletmek isteyen Yalçın’ın koluna gelen topta Mete Kalkavan’ın çalmadığı penaltı düdüğü ligin kaderini etkileyecek nitelikteydi, çalmadı. Beşiktaş, Türkiye’nin savunmada en güzel yerleşen takımı olan Başakşehir’le orta sahada yaptığı mücadeleyi hiç kazanamadığı için çok pozisyon da yakalayamadı. Ya merkezden adam eksilterek geleceklerdi, ya da kanattan. Sosa önce Badji’yi, sonra Mahmut’u çalımladı, kademeye gelen Epureanu’yu Olcay’la ikiye 1 yaparak oyun dışı bıraktı, artık Volkan’la karşı karşıyaydı, adımını ayarlayamadı ve haftanın golüne imza atacakken fırsatı kaçırdı. Diğerinde ise Uğur’un yerine sağ bekte forma giyen ve ilk yarıda felaket gözüken Sedat’ı yakalayan Gökhan, güzel bir çalımla geçip penaltı noktasına bıraktı. Kaleci Volkan önce Sosa’nın, sonra Olcay’ın vuruşlarını kurtarıp devrenin berabere bitmesini sağladı. İlk yarıda Beşiktaş takımının dönen topları toplamaktaki zafiyetini görünce Veli’nin Beşiktaş için ne denli önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bilic 60’ta Cenk’i oyuna alıp çift santrfora dönerek doğrusunu yaptı, orta sahayı kaybetmek üzere olan Siyah-Beyazlılar dengeyi sağladı.

Genç Günay Mossoro’nun şutunu harika kurtarıp alınan puanda önemli pay sahibi oldu. Başakşehir’de orta sahada iki kişilik koşan Mahmut, Beşiktaş stoperlerini çok zorlayan Mehmet Batdal ve kritik kurtarışlar yapan Volkan öne çıkan oyuncular olsa da evinde misafir olan Başakşehir’in en etkileyici yönü takım boyunun 45 metreyi geçmemesi ve müthiş yardımlaşmalarıydı. Bir de zaman kazanmak için ekstra oyalamalar yapmasalar alkış da alacaklardı. Beşiktaş’ta Sosa dışında çok etkili oynadı diyebileceğimiz isim olmadı.

Beni yazıya, vermediği penaltı kararını eleştirerek başlatan Mete Kalkavan, özellikle ilk yarıda Sedat ve Serdar’a göstermediği kartlarda da büyük hatalar yaptı.

YORUM YAZ