MENÜ

Şiir gibi Galatasaray 3

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir efsane gibi gelmişti. Topları taşıyacak, orta sahada ince işler yapacak, gollük paslar atacak, frikikleriyle rakip fileleri sarsacaktı. Galatasaray tekrar eski günlerdeki gibi bir Avrupa markası olacaktı. Taraftar oynamadığı maçlarda dahi kendini parçalarcasına ona tezahürat ededursun, Ali Sami Yen dışında oynamadı, kritik müsabakaların başrol oyuncusu olmadı. Saklandı. Şampiyonlukta ondan ziyade ince bilmeyen emekçi arkadaşlarının damgası vardı.
İşte o Lincoln, dün muhteşem oynadı... Almanya’ya ‘beni alın’ mesajı vermek ister gibiydi. Belki de onu kaptanlık pazubandı değiştirmişti.

Bütün toplar onda toplandı. Dikine oynadı, yana oynadı, çalım yaptı, faul aldı, kreatif zenginlikleriyle tribünleri ayağa kaldırdı. Bir tek gol yapamadı. 20’de, 25’te, 39’da gollük şutlar attı, kaleci Drobny mükemmel kurtardı. 11’de Baros’a attığı 30 metrelik pası Çek futbolcu düzgün alamadı, 25’te kullandığı kornerde Meira 15 santim kısa kaldı, dokunamadı. Bir de 41’de penaltı ve kırmızı kart aramak yerine ayakta kalsa büyük ihtimalle gol atacak, mükemmel olacaktı.

O böyle oynayınca sistemin dahi çok önemi kalmadı. Küçük küçük paslarla ilk yarıda rakibi bayılttılar. Barış ve Topal’la orta sahada rakibe göz açtırmadılar. Servet ve Meira, Panteliç karşısında başta zorlandılar, sonra rahatladılar. Kewell, Arda gibi diğer süperstarlar iyi oynasalar da ilk yarıda Lincoln’ün gölgesinde kaldılar. 3 gol kurtaran De Sanctis de, onlarca top kazanan Barış ve ikinci yarıda ince saz ekibine katılan Arda ve Kewell da inanılmaz güzel oynadılar. Hakan Balta ve Sabri defanstaki olağanüstü katkılarını sıfıra indiklerinde kullandıkları paslara yansıtsalar, rekor transfer teklifleri alırlar.

Ve artık kesin... Ligdeki başarısızlıkta eğer kabahatli varsa, yalnız Skibbe değil, bir Yunanistan, bir Portekiz, bir Alman markasını yerle bir edebilen futbolculardır...
Hakeme değinmemek olmaz. İtalyan hakem Simuniç’in ilk yarıda Baros’a yaptığı iki faulü hakkıyla değerlendirse, Hertha 44’te 10 kişi kalacaktı. Bizde olsa kokartını söker, 1,5 saat televizyonda tartışırdık. Oysa onu UEFA finalinde göreceğiz..

YORUM YAZ