Şahane Beşiktaş

Haberin Devamı ›
UEFA sıralamasında 18. Tottenham Hotspur ile yapılan müsabaka grup liderliğini kazanmanın dışında UEFA liginde gidilecek hedef için de gerçek anlamda bir test niteliği taşıyordu. Beşiktaş testi geçti.
Maçın başında topa sahip olan da, pozisyonları yakalayan da hep Tottenham’dı. Soldado’nun vuruşunu Tolga’nın kurtarışı, Ersan’ın hayati iki müdahalesiyle golle bitebilecek 2 pozisyonu savuşturması akılda kalanlardı. Beşiktaşlı oyuncular fahiş bireysel hatalar yapmadı ama topa da pek sahip olamadı. Normaldi. Takımın en golcüsü Demba da yoktu, defans oyuncularının omuzlarından tonlarca yük alan Veli ve Hutchinson da… Bu üç oyuncunun yokluğunda bir de Sosa ilk yarıda kötü oynayınca Tottenham’ın üstün olması kaçınılmazdı. Cenk Tosun, Olcay, Gökhan Töre ve Kerim Frei defansa harika yardım ettiler. Necip çırpındı. Diğerleri ise öncelikli olarak savunmada hatasız oynamaya çalıştı. Başardılar.
İkinci yarı ise harikaydılar.
Cenk’in direkten dönen harika şutuna “yazık oldu” diye hayıflanıyorduk ki; hazırlanışı ve yapılışı bakımından olağanüstü bir gol seyrettik. Kerim Frei takip ettiği topu, Serdar’a kazandırdı. Gökhan Töre’nin Serdar’dan topu alıp terste Olcay’a oynayışı, Olcay’ın altı pasa bıraktığı topu Cenk’in ağlara yollayışı birinci sınıf futbolcuların yapacağı işlerdi.
Kerim kontratakta Sosa ile ikiye biri yapıp kaleciyle karşı karşıya kaldığında soğukkanlı olabilseydi farkı ikiye bonservis değerini de 10 milyon euroya taşıyacaktı. Zira olağanüstü oynadı. Özellikle ilk yarıda 3 rakip oyuncuyu fotoğraf gibi bıraktığı bir topuk pası vardı ki; stadyum ayağa kalktı.
Bolca magazin ve polisiye haberle gündeme gelen Gökhan, mükemmel oynadı. Çabuk, teknik, güçlü ve dağ keçisi gibi inatçı. Sosyal yaşamanı düzenlerse rakipler açısından sahada, yönetim açısından kulüpte tutmak zor olacaktır.
Beşiktaş rakip risk aldıkça pozisyon yakaladı atamadı ancak 3’ü 4’ü de bulabilirdi. Olmadı. Cenk’e de 2 cümle edelim ayıp olmasın. Yönetimin en başarılı transfer hamlelerinden biri olduğunu yine gösterdi. Sezonun ilk maçını o kazandırmıştı, Tottenham galibiyetini getiren golde de imzası var. Bu formayla yaşayacağı ve yaşatacağı çok mutluluk var.
Atınç gerilimi bu kadar yüksek maçta çok iyi oynadı. Ligde de gözü kapalı forma verilebilir.
HEPSİNİ ELEYEBİLİR
Şampiyonlar Ligi’nde gruplarını 3. sırada tamamlayarak Avrupa macerasına UEFA Ligi’nde devam edecek rakiplerin bugün itibarıyla sıralamadaki yerlerine bakalım: Zenit 19, Olympiakos 25, Ajax 26, Sporting Lizbon 33, Athletico Bilbao 34, Roma 38, Anderlecht 41 ve Liverpool 42. sıradalar…
Beşiktaş da 62 sırada ancak özellikle Arsenal (8. Sırada) ve Tottenham (18) eşleşmelerinde ortaya konan futbolla Beşiktaş daha büyük hedeflere koşabileceğini gösterdi.
Yolun açık olsun Beşiktaş…