MENÜ

Cevat Güler göreve

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kesin düştü diye bakılan ve muhtemelen kurtulamayacak olan Kocaelispor’un Teknik Direktörü Erhan Altın, Galatasaray yine 3’lü savunmayla çıksın diye dua etmiştir. Solbek Servet, önünde savunması sıfır olan Kewell. Sağbek Emre, (hangisi olursa fark etmez) önünde beşlinin sağında oynadığı düşüncesiyle daha çok hücumu düşünen Sabri... Orta sahada hiçbir ikili mücadelede olmayan Lincoln! Kim olsa heveslenir.

Kim bilir ne çok moral vermişlerdir Skibbe’ye. “Bordeaux bu sistemle bizi evinde yenemedi, düşmüş Kocaeli pozisyona giremez” diye. 3-5-2’de kanat oyuncuları vızır vızır bir o sahada bir bu sahada olacak, göbektekiler de ikili mücadelede rakibe göz açtırmayacak. Bunların hiçbiri olmazsa, yeni kurulmuş mütevazı kadrosuyla 4-3-1-2’yi uygulayan Kocaeli, adamı allak bullak ediverir. Etti de!

Topal’ın şahsi becerisiyle kazandırdığı gole, biri De Sanctis’in hatası, diğeri tüm takımın savunma dikkatsizliğiyle iki cevap verdi Kocaeli. Ancak futbol oynayan da onlardı, alan daraltan da, doğru paslarla takım arkadaşlarını koşturanlar da.
Mehmet Güven’le Ümit’i çıkartmak, Arda ve Barış’ı oyuna sokmak, orta sahada 1 fazla adamla oynamak, biraz istermiş gibi gözükmek oyunu biraz dengeler gibi olsa da, kağıttan defansı yırtmak Ross ve Taner için çocuk oyuncağı oldu. Şoktan sonra 65’e kadar 4 de olurdu, 5 de! Oldu da nitekim 90+5’te!
Böyle mütevazı rakipler karşısında, “Sisteme, taktiğe ne gerek var, çıkarsın kazanırsın” derler de, yok öyle yağma! Futbolu artık herkes oynuyor. Sisteme sadık kalanlar, sistemi olmayanları, disiplinli olanlar disiplinsiz olanları, kendisine saygısı olanlar kimseye saygısı olmayanları yeniveriyor.
Erhan Altın sonuç ne olursa olsun hem de yeni kurulmuş takımına bu denli derli toplu futbol oynatabilirken, 6 tane milli takım kaptanı olan Galatasaray’ı bu denli sıradanlaştıran Skibbe’yi, ona sonsuz güvenlerini belirten Polat ve Sezgin’i tebrik mi edelim?

YORUM YAZ