MENÜ

Çatlayacaklar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Skibbe’nin icatları Galatasaray kanat ya da defans oyuncularına bir gün cinnet geçirtecek! Bordeaux karşısına 3’lü savunmayla çıkan Skibbe oyuncularından sanki intikam alıyor gibi. Çıkmayan, daha önce birlikte 3’lü oynamayan bir defans, defansa yeterince yardım edemeyen Baros, Lincoln, Kewell, hatta elinden gelenin en iyisini yapsa da Arda’yla rakibi gözüyle takip edenler dörtlüsü ile Galatasaray’ın deplasmanda kazanma şansı ne kadar olursa o oldu. Rakip de set hücumu yapınca forvet mecburen yarı sahaya döndü, rakip kale sanki dünyanın öbür ucuydu...
3’lü savunmanın kaymaları becerememesi, kanattakilerin savunmaya yeterince yardım edememesi ile ilk 13 dakikada 5 tehlike vardı. De Sanctis ile şans da...

Galatasaray kanat oyuncuları 70 metreyi ileri geri koşmak zorunda olduğundan, hücumda gol ustalarının şapkadan tavşan çıkarmasına kaldı. Galatasaray 4’e 5, 4’e 4 hücumlar yerken, hücumu sayısal açıdan hep eksik oyuncuyla yaptı. Maçın sonunda ise doğaldır hiç yapamadı! Can mı dayanır, Arda rakibi takip edecek. Dönüp 40 metre ileri gidecek. Orta sahada topu alacak kafayı kaldıracak. İleride 3 Bordeauxlu’nun yanında yalnızca Baros olacak! Pas yapacak, çalım yapacak. Takım ceza alanına yaklaşacak da gol çıkacak. Yetmedi taçları da o kullanacak! Sistem gereği!

Galatasaray’ın gol yemesini kolaylaştıracak, atmasını zorlaştıracak bir dizilişti. Bu diziliş mecburen yalnızca defansif anlamda olağanüstü oynayan Topal’ı da, Ayhan’ı da, Barış’ı da ve korkarım Arda’yı da birgün sahanın ortasında çatlatacak. Futbolcuların hepsi cansiperhane oynadılar ama bu sistemle bundan fazlası olmaz. Bu isimlerden Arda ve Ayhan ilk yarı biraz 3. bölgeye gitti, ikinci yarıda onlar da tükenince gol ümidi duran topa kaldı, olmadı.
Yine de 18. dakikada Ayhan’ın şahane pasında topsuz oyun ustası Kewell topu Rame’nin üstüne değil, köşeye vurabilse çeyrek final müjdesi o an gelecekti. Ligde elle oynaması çok kez cezasız kalan Baros’un haklı bir penaltı beklerken, elle oynamadan sarı kart görmesi de büyük haksızlıktı. Pozisyon net bir penaltıydı.
Skor avantajlı ama dezavantaj kulübede.

YORUM YAZ