MENÜ

Yine Fener

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko, Türkiye Kupası finalinde devirdiği Anadolu Efes’i 11 gün sonra da Euroleague’de farklı yendi, normal sezonu lider bitirme yolunda büyük avantaj yakaladı. 17 sayı ve 5 asistle oynayan Kostas Sloukas, sahanın yıldızı oldu.

Haberin Devamı

İki Türk devi; Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, bu kez Euroleague’de kozlarını paylaştı. Düne kadar oynanan 4 maçta 2’şer galibiyet alan taraflar, 5. randevuda Ülker Arena’da sahne aldı.

9 yabancılı Anadolu Efes’in bu kez biraz daha direneceği tahmin ediliyordu belki ama Leuvergne’den yoksun Fenerbahçe, 6. dakikadan sonra oyunun tek hakimiydi.

Efes, Larkin ve Moerman’ın üçlükleri ile 6. dakikayı 17-9 önde geçtikten sonra, sahada tamamen Fenerbahçe basketbolu oynandı.

Sloukas ve Kaliniç’in oyuna girmesiyle 6 dakikada 16-0’lık bir seri yakalayıp 25-17 öne geçen Kanarya, rakibini bir daha da yanına yaklaştırmadı.

Saha avantajını garantiledi

İç sahada yenilmeyen tek takım olan Fenerbahçe’de 3/4 üçlükle 15 sayı atan Kaliniç, 3/4 üçlük ile 11 sayı atan Guduriç, 3/5 üçlük isabetle 13 sayı üreten Datome ve 2/3 üçlük isabetle 8 sayı atan Bobby Dixon ve 3/5 üçlük isabet oranı ile Sloukas’ın 17 sayısı, bu muhteşem hücum performansının mimarları oldu.

Haberin Devamı

14 üçlük isabeti ile 84 sayıya ulaşan Kanarya, savunmada da rakibin tüm silahlarını susturmayı başardı. Efes gibi skorer bir takımı 66 sayıda tutmayı başaran Fenerbahçe, liderlik yolunda büyük avantaj yakalarken, ilk 4’te bitirmeyi garantiledi ve saha avantajını ele geçirdi.

Bugün Real Madrid’i konuk edecek 5. sıradaki Barcelona’dan bir galibiyet fazlası olan Anadolu Efes, ilk 4 hedefini gerçekleştirme şansını kalan 6 haftaya bıraktı.

YORUM YAZ