MENÜ

Söke söke Dünya Kupası'na

Abone Ol Google News

4 galibiyet taşıdığımız ikinci turda ilk iki maç bizim için çok önemliydi. Çünkü İspanya ile oynamıyorduk ve NBA oyuncularımız için uygun bir zaman periyodundaydık. Bu avantajı da ikide iki yaparak çok iyi kullandık.

Haberin Devamı

Cedi, Furkan ve Ersan boşuna gelmediklerini kanıtladılar. Karadağ’dan sonra Slovenya’yı da yenerken, son yıllarda hiç göremediğimiz bir hücum performansına da ulaştık. Aslında coach Ufuk Sarıca’nın Karşıyaka ve Beşiktaş’ta da uygulamak istediği sisteme benzer bir basketboldu bu. Hücuma geçişlerde pozisyonu bulduğumuz anda çabuk top kullanmak, yarı saha hücumunu da topu tempolu çevirmek. Elinde de kaliteli, bu sisteme uygun Wilbekin, Cedi, Furkan ve Ersan gibi oyuncular da olunca, ortaya seyir keyfi veren bir basketbol çıkıyor.

Bundan sonra ne olacak?

Kasım ve Şubat aylarında 4 maç daha oynayacağız. İlk 3’e girmemiz için bir galibiyet yeterli olacak. İçeride İspanya ve Slovenya, dışarıda ise İspanya ve Karadağ ile karşılaşacağız.

NBA ve Euroleague oyuncularımız yok. Ama ilk turda onlarsız da Ukrayna ve Letonya’yı devirmiştik. Yine eldeki kadro, bizi Çin’e götürecek sonuçları alacaktır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ