MENÜ

Perşembenin gelişi!

Abone Ol Google News

Anadolu Efes, CSKA Moskova deplasamında maça müthiş başlıyor. Beaubois ilk 4 üçlüğünde de isabet buluyor. Kenardan gelen Motum 9 sayı atıyor. İlk yarıda takım olarak tam 10 üçlük buluyoruz. Toplam 54 sayı üretiyoruz ve soyunma odasına sadece 2 sayı geride gidiyoruz. Ama bir an olsun Efes bize maçı kazanacağı hissi vermiyor. Bir an olsun, umutlanamıyoruz. Biliyoruz ki, ikinci yarı o kadar üçlük girmeyecek.

Haberin Devamı

CSKA kaçırdığı her topun hücum ribaundunu alıyor. İdman temposunda hücum edip neredeyse hiç boş dönmüyor. Atmaya devam edecekler ki attılar.

Nitekim ikinci yarı sadece 2 üçlük atabildi Efes. Pivotlara maç boyu hiç top inmedi. Dunston 2, Pleiss ise 4 şut kullanabildi. İkinci yarı pivotlara top indirmeyi denedi Efes ama bunu bile beceremedi. Her deneme top kaybıyla sonuçlandı.

Olympiakos tam 18 hücum ribaundu alıp, Efes’in cebindeki galibiyeti çalmıştı. Dün de CSKA tam 19 hücum ribaundu aldı. Efes ise toplamda 24 ribaunt alabildi. Attıkça attı, kaçırdıkça da attı CSKA.

CSKA 24 fazla şut attı

Haberin Devamı

Tam 24 kez fazla şut attı Efes’e göre. İnanılmaz bir farktı bu. Bu şartlarda farkın sadece 18 olması, Efes’in iyi hücum etmesiydi. Ama ne mücadele vardı sahada ne savunma ne de ribaunt alma gayreti.

Lacivert-Beyazlılar, son 4 maçta 3 yenilgi aldı. Sezona iyi başlamışlardı ama Fenerbahçe dışında ‘elit’ statüsündeki takımlarla karşılaşmamışlardı.

Yine de enseyi karartmamak gerekli. Efes şimdiden 9 galibiyette ve kazanabileceği çok maç var. Final-Four ve şampiyonluk düşünmek yerine, Play-Off’u hedeflemeliler. Yeni bir takım için önemli yol kat ettiler ve nisan ayına kadar takımın defolarının düzelmesi için önlerinde uzun bir zaman var.

Müthiş bir potansiyele sahipler. Bunu sahaya daha iyi yansıttıkları zaman Play-Off ve sonrası için umutlanmamaları için hiçbir neden de yok.

YORUM YAZ