MENÜ

Periler'e şok

Abone Ol Google News

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Dünya Kupası’nın ikinci gününde beklenmedik bir yenilgi aldı. Periler, Nijerya’ya yenilirken, hakemlerin son derece kötü performansı sonuca etki etti.

Haberin Devamı

Grupta, Avustralya maçını düşünürken, hesapta olmayan bir yenilgi aldı A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Nijerya karşısında.

15 gün önce İstanbul’daki hazırlık maçında 40 farkla yendiğimiz Nijerya karşısına yine iyi başladık. Quainitra’nın pota altı sayıları ve Tilbe’nin üçlüğü ile 11-4 öne geçtik. Işıl da skora katkı yapınca fark bir anda 10’a çıktı. 15-5.

Daha sonra Quanitra’ya çalınan ucuz faullerle, pivotumuz kenara geldi. Esra da sakatlanınca, savunmamız düştü. Buna rağmen ilk yarıyı 32-29 önde kapadık, ama Quaintra’ya 2. yarının hemen başında 4. faul çalındı.

Maç ritmini kaybeden milliler karşısında Nijerya tam 21-0’lık bir seri yakalayıp, 52-35 öne geçti. Çok faul kaçıran, çok top kaybı yapan milliler buna rağmen geri gelmeye çalıştı. Önce Cansu, ardından Olcay’ya maça ortak olmaya çalıştık. Fark bir ara 4’e kadar indi (67-63) ama yine saçma bir centilmenlik dışı faulle şansımızı kaybettik.

Haberin Devamı

FIBA saçmalığı

Belki galibiyeti hak edecek kadar iyi oynamadık ama kötü günümüzde bile bu takımı yenerdik. FIBA’nın saçma işleri devam ediyor. Grubun son maçını Avustralya ile oynayacağız ve maçı Avustralyalı hakem yönetiyor. İnanılır gibi değil. Ve bu Avustralyalı 2. yarıda tam Quaintra devreye girecekten teknik faul uydurup onu dışarı çıkardı. Ardından Olcay’ın yaptığı normal bir faule centilmenlik dışı çaldı. Ekrem Memnun kendi kendine söyleniriken, bir teknik de ona çalındı.

Turgay Demirel, FIBA Avrupa Başkanı olduktan sonra Erkek Milli Takımımız, hakemlerden çok çekti, çekiyor da. Burası Dünya Kupası. Kontrol FIBA’da ama bırakın, lehimize bir düdük çalınmasını, adalatten bahsetmek zor, hatalar hep fazlasıyla rakip taraf lehine oluyor. Kantarın topuzu çok kaçıyor.

YORUM YAZ