MENÜ

Obra farkı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’de, Zalgiris deplasmanında işleriyi gitmiyordu. Çarşamba günü son bölümde Ali Muhammed’i sahaya sürüp Khimki maçını çeviren Obradoviç, dünde 4. çeyrekte 3oyun kurucuya döndü, Kanarya 16 sayı geriden gelip Litvanya’d aönemli bir zafere imza attı.

Haberin Devamı

Sezona iki iç saha galibiyeti ile başlayan Fenerbahçe için en zor maçtı belki de. Geçen yıl Final-Four oynayan, çarşamba günü de İstanbul’da Efes’i deviren Jasikevicius yönetimindeki Zalgiris Kaunas, taraftarı ile salonda yarattığı atmosfer, basketbol geleneği ile herkesin çekindiği bir deplasman. Nitekim, ilk iki maçta 90’ın üzerinde sayı atan Fenerbahçe, normal düzeni içinde bir türlü hücum ritmini yakalayamadı.

Guduriç ateşledi

Avrupa kariyerine Beşiktaş’ta başlayan, ardından Kızılyıldız ve Chalon’la devam eden vasat bir performans sonrası, Jasikevicius’un gördüğü ışıkla Zalgiris’e transfer olan Wolters, Pangos’u aratmayan bir oyun sergiledi. Onun yanı sıra, keskin şutör Milaknis, 4 üçlük atarken, Davies pota altını domine etti. Periyodu 25-18 önde kapayan Zalgiris, 2. çeyrekte 16 sayılık farka ulaştı: 38-22. Sarı-Lacivertliler, düzen içinde sayı bulamazken, Datome ve Sloukas’ın bireysel çabaları ile oyunda kalmayı başardı. 3. çeyrekte Guduriç iki kritik üçlük attı ve son bölüme 57-53 girildi.

Haberin Devamı

Ennis’i sona sakladı

Çarşamba günü Khimki karşısında Ali Muhammed’i son koz olarak kullanan Obradoviç, bu kez Ennis’i 4. çeyreğe sakladı. Sahaya Ennis, Sloukas ve Ali Muhammed olmak üzere 3 oyun kurucu ile çıkan Obradoviç, Datome’yi de 4 numaraya çekti. Zalgiris’in bütün pas trafiği kesildi. Fenerbahçe ise 4 kısalı düzende, hücum ritmini buldu. Ennis, Sloukas ve Ali Muhammed skor üretirken, Vesely her iki pota altında inanılmaz işler yaptı. Bir anda 19-7’lik seriyle 72-64 öne geçen Kanarya, 16 sayıdan gelip geçen yıl 3 kez yendiği Zalgiris’i bir kez daha devirdi, yoluna 3’te 3’le devam etti.

YORUM YAZ