MENÜ

Neredesin Bobby?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe Doğuş, sezona bazı kesimler için soru işaretleri ile başlamıştı. Bogdanoviç ve Udoh’un ayrılması, gelenlerin kendini ispat etmemiş olması, bu yıl için endişeleri artırmıştı. Nitekim Sarı-Lacivertliler, bir maç dışında çok iyi basketbol oynayamadı. Bunda bir çok etken var. Gidenleri artık geride bıraktık. Kalanlardan Bobby Dixon ve Nikola Kaliniç gibi geçen yılki şampiyonluğun en önemli iki isminin de sezona sakat başlaması, Kanarya için büyük dezavantaj oldu.

Geçen yıldan fark yok

Geçen sene bu zamana baktığımızda, ortada hiç fark yok aslında. 9 galibiyet ve 6 mağlubiyet var. Thompson’un bekleneni verememesi, Guduriç’in yetersiz kalmasına rağmen Sinan ve Melih’in onun yarısı kadar şans bulamaması, taraftarın Ülker Arena’da geçmiş yıllardaki atmosferi yaratamaması gibi bir sürü neden sayabiliriz. Ama bana göre en önemli sorun takımın emanet edildiği Wanamaker’ın, dişlinin henüz bir parçası olamaması. Sezon başında da yazmıştım. Wanamaker çok iyi bir oyuncu ama lider mi? Winner mı?

İyi oyuncu ama...

Bence ikisi de değil. Daha önce orta sıra takımlar olan Bamberg ve Darüşşafaka’daa iyi işler yaptı ama o kadar. Maç kazandırır belki ama şampiyonluk kazandırabilir mi? Bir çok soru işareti ve belirsizlik var onun hakkında. Sloukas’la da uyum sağlayamadılar. Yunan oyuncu sezona iyi başlamıştı ama onun da verimi gün geçtikçe düşüyor. Oysa ki Sloukas son iki sezonda takımın finale çıkmasındaki en önemli faktörlerden biriydi. Bir de Obradoviç’in son toplarda ona çok güveniyor. Darüşşafaka’da da bütün son topları o atıyordu, Daçka çoğunu kaybediyordu. Potaya gitmek yerine genelde orta mesafe şut denemesi, faul alma şansını da yok ediyor. Bir de sahadaki duruşu, vücut dili taraftarın çok hoşuna gitmiyor.

Enerjisi takımı ateşler

İkinci yarıdan itibaren Bobby Dixon sağlığına kavuşur, geçen yılki rölünü geri alırsa bu durum takıma olumlu yansır bence. Direksiyon o ve Sloukas’ta olursa, hücumlar daha iyi işleyebilir. Wanamaker’dan da iki numarada, skor ve yaratıcılık beklenebilir. Ayrıca Bobby’nin katacağı enerji, tribünleri de ateşleyebilir. Takım sıkıştığı anda Bogdanoviç tek başına çok şey üretebiliyordu. Bu yıl maalesef öyle bir opsiyonu yok takımın. Takım halinde birşeyler yapmalı, takım halinde oynamalı, takım halinde paslaşmalı ve üretmeliler. Obradoviç sezon ortasında radikal değişiklikler yapmıyor. Thompson’dan o da memnun değil. Transfer düşünceleri var ama ‘evet işte aradığım bu’ diyeceği bir oyuncu çıkmazsa kesinlikle deneme amaçlı oyuncu almaz, Thompson’la devam eder.6 yenilgi çok gibi görünüyor belki ama ligin ikinci yarısında da bu performans devam ederse 18 galibiyet ve 12 yenilgi, tıpkı geçen yılki gibi Fenerbahçe Doğuş’u Play-Off’a sokar. Ondan sonrası ise Obradoviç’in uzmanlık işi. Tabii ki büyük sakatlıklar olmazsa...

YORUM YAZ