MENÜ

Nerede kalmıştık

Abone Ol Google News

Sezonu müthiş bir final serisi ile kapayan iki takım, yeni yıla bugün 'merhaba' diyor. Play-Off final serisini 4-3 kazanan Anadolu Efes ile kaybeden taraf Fenerbahçe Beko, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kaldırmak için Gaziantep'te kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

Yeni sezon, kaldığı yerden devam ediyor sanki. Geçen yıl bir çok kez karşı karşıya gelen Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, Cumhurbaşkanlığı Kupası için Gaziantep'te parkeye çıkıyor. Dünya Kupası olduğu için bütün takımlar hazırlık dönemini eksik geçirdi. Bir de bunlara sakatlıklar eklenince, gerek Efes, gerekse Fenerbahçe'nin hazır olduğunu söylemek güç.

Obra, görev verirse De Colo sahada olacak

Ancak, sezonu Vesely'siz bitiren Sarı-Lacivertliler, yeni sezona da Çek pivottan yoksun başlıyor. Takımın en önemli skoreri Nando De Colo ise bir idman ile maça çıkacak. Tabii Obradoviç ona görev verirse. 7 aydır parkelerden uzak kalan Lauvergne de, yeniden sakatlanınca Kanarya, hazırlık döneminde antrenmanlar için kadroya aldığı Vlade Stimac ile sözleşme imzalamak durumunda kaldı. Sırp pivot yüksek ihtimalle bugün parkede olacak.

Haberin Devamı

Özgüven Efes'in lehine

Anadolu Efes cephesine gelince. Geçen yıl müthiş bir gelişim gösteren Moerman sakat ama onun yerine hem 4 hem de 5 numara oynayan Singleton takıma dahil oldu. Larkin'in durumu belirsiz. Hazırlık maçlarına baktığımızda Fenerbahçe'ye oranla daha iyi durumda göründüler. Daha oturmuş bir kadroya sahipler. Sahaya şampiyon ve Euroleague finalisti olarak çıkacaklar. Özgüven artısı onların yanında.

Rövanş için çıkacaklar

Fenerbahçe ise bu maça rövanş gözüyle bakıyor ve kesinlikle daha motive bir şekilde maça çıkacaklar. İki takım, Euroleague'de yine Final-Four adayı. Ama sezonun ilk iki ayı bence hazırlık dönemi gibi geçecek. Burayı en az hasarla atlatan taraflar, sezon sonu için avantaj yakalayacak.

Kalite üst düzeyde olmaz

Bugünkü maça gelince. Kalite üst düzeyde olmaz ama çekişme ve mücadele büyük olur. Dediğim gibi iki taraf da hiç hazır değil. Az hata yapan, potasını daha iyi savunan taraf galibiyete yakın olacak.

YORUM YAZ