MENÜ

Müthiş final

Abone Ol Google News

3 aylık özlemin ardından, basketbolda sezon başlıyor. Hem de dev bir maçla. Bu yıl ülkemizi Euroleague’de temsil edecek iki takım Fenerbahçe ve Anadolu Efes, Cumhurbaşkanlığı Kupası için parkeye çıkacak.

Haberin Devamı

Son üç yıldır Euroleague’de final oynayan Sarı-Lacivertliler, başarılı kadroyu nispeten korudu. Geçen yıl takıma hiç katkı vermeyen Thompson’ın yanı sıra Wanamaker ve Nunnally takımdan ayrılırken, Joffrey Lauvergne ve Tyler Ennis kadroya dahil oldu.

Euroleague’de tarihin en kötü sezonlarından birini geçiren Anadolu Efes ise bu yıl baştan aşağı yenilendi. Tam 9 yeni transfer yaptı.

Hazırlık dönemi iyi geçti

James Anderson, Rodrigue Beaubois, Tibor Pleiss, Adrian Moerman, Vasilije Miçiç ve Shane Larkin gibi yabancıların yanı sıra, Buğrahan Tuncer, Sertaç Şanlı ve Metecan Birsel gibi milli takım seviyesindeki yerli oyuncuları kadroya kattılar.

Efes hazırlık dönemini de iyi geçirdi. Beklenenden çabuk uyum sağladıkları görüldü.

Fenerbahçe ise Eylül başında milli takımlardaki oyunculardan yoksun olarak toplandı. Onlar hazırlıklara daha geç başladılar ama Efes kadar süreye ihtiyaçları yoktu. Daha sezonun ilk resmi maçı oynanacak.

Haberin Devamı

Sadece 5 yabancı kuralı

Tabii ki takımların kat edecekleri çok yol var. Bir de yeni kurallar gereği sahada sadece 5 yabancı bulunacak. İki takım da kendi yabancılarını seçerken, rakibin de sahaya hangi kadroyla çıkacağını tahmin etmeye çalışacak.

Efes, 3 tane hızlı oyun kurucusu ile tempolu ve çabuk basketbol oynamaya çalışıyor. Fenerbahçe de, hazırlık döneminde uzunlarının da hareketli olması nedeniyle daha hızlı oynamayı tercih edecekmiş gibi göründü.

Bugün bizi kesinlikle keyifli bir maç bekliyor. Yeni kadroları izlemek de heyecan verici olacak.

Umarız bu iki takımımız, Euroleague sezonunda da ülkemizi gururla temsil ederler.

YORUM YAZ