MENÜ

Hoşgeldin Efes

Abone Ol Google News

Anadolu Efes bu yıl son yılların belki de en doğru takımını kurdu. Miçiç, Doğuş, Beaubous ve Larkin gibi savunma, atletizm, zeka, organizasyon ve skor potansiyeli olan 4 oyun kurucunun yanı sıra, her pozisyonda kaliteli alternatifi olan Efes, Bayern Münih deplasmanında gücünü fazlasıyla parkeye yansıttı. Oyunun başında Larkin- Beaubois ikilisi savunmada biraz yumuşak kalınca, Bayern, Joviç önderliğinde öne fırladı. Ama Ergin Ataman’ın yaptığı, Doğuş, Miçiç ve Pleiss hamlesi gidişatı bir anda değiştirdi.

Haberin Devamı

Direnci kırıldı

Doğuş ve Pleiss savunmayı toparladı, Miçiç de hücumları. James Anderson’la gelen sayılar temsilcimizi maça ortak ederken, ikinci periyotta Larkin’in oyuna girişi ve skor katkısı, Motum’un üçlükleri, Doğuş’un 9 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, 3 top çalma ve 1 blokluk performansı, göz kamaştırıcıydı. Devre 37-44 biterken, Bayern’in direnci de yavaş yavaş kırılıyordu. Nitekim ikinci yarının başında Simon ve Moerman’ın üçlükleri sonrası Alman ekibi yelkenleri suya indirdi.

Durdurulması zor

Haberin Devamı

Dakika alan 12 oyuncudan skor katkısı alan, 9 oyuncudan üçlük bulan Lacivert-Beyazlılar, farkı giderek açtı, bir ara 26 sayı (55-81) öne geçi salondan da 90-71 galip ayrıldı. Bayern belki ligin vasat takımlarından biri. Bu galibiyeti fazla abartmamak gerekiyor ama Efes savunma konsantrasyonunu sağladığı, hücumda topu paylaşıp doğru şutu bulduğunda durdurulması zor bir takım olur görüntüsü çizdi.

YORUM YAZ