MENÜ

Fenerbahçe'den farklı tarife

Abone Ol Google News

Yeni Euroleague sezonu Fenerbahçe için keyifli, moralli ve coşkulu başladı. Tabii ki bunda ilk kez Euroleague oynayan ve bu seviyeler için yetersiz bir kadroya sahip Gran Canaria etkisi de var. Skor ölçü olmamalı ama Fenerbahçe’nin set hücumundaki gelişimi, topu paylaşımı ve savunma agresifliği sezon başı olmasına rağmen iyi seviyedeydi. Nitekim çok az hızlı hücum sayısı, çok az üçlük isabeti olmasına rağmen Sarı-Lacivertliler ilk yarıda 49, maç sonunda da 97 sayıya ulaştı. Bunda, yarı saha hücumunu son derece hızlı ve çabuk oynamalarının payı büyüktü. Telaş içindeki tavuklar gibi bir oraya, bir oraya gidiyordu Fenerbahçeli oyuncular rakip yarı sahada. Rakibin de başı döndü. Fark telaş ile çabuk hareket etmeleri arasındaki farktı. Wanamaker ve Nunnally’nin gidişatı sonrası Fenerbahçe’nin potaya giden, rakip eksilten aynı zamanda iyi şut atan oyuncu takviyesi yapmadı. Burada Guduriç, Melih, Sinan ve Ennis’in açığı kapatması gerekecek.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Şu an için bu oyunculardan yeterli verimi alamayacak olan Obradoviç, çözümü set hücumunda tempoyu daha artırmak ve topu paylaşmakta bulmuş. İlk gün için bu durum yeterli olda ama ya CSKA, Real Madrid ya da Olympiakos’a karşı yeterli olacak mı? Bunu zaman gösterecek.

Haberin Devamı

Maçın starı

Sadece maçın değil, haftanın oyuncusu oldu Jan Vesely. Kenardan gelip 7/8 isabet oranı ile 19 sayı, 11 ribaunt ve 3 asistle oynadı. 34 verimlilik puanı, kolay erişilecek bir sayı değil.

Maçın olayı

Fener’in ‘acemisi’ Ennis 1 dakika 53 saniyede 3 faul aldı. Hafızalarda birden Jason Thompson görüntüsü belirdi. Ennis, Thompson kadar acemi ama onun kadar savruk değil. Toparlayacağını düşünüyorum. Amerika’dan gelip, ilk senede Euroleague’de başarılı olmak kolay değil fakat bu işi çok iyi becerenler de var.

Kısa mesaj

Fenerbahçe’nin her takım gibi eksisi de var, artısı da. Ama ilk maç gösterdi ki, Sarı-Lacivertliler, Obradoviç önderliğinde yine Final- Four’un en büyük adayı olacak.

YORUM YAZ