MENÜ

Fenerbahçe için tehlike kapıda! EuroLeague'de karışık işler

Abone Ol Google News

Euroleague'de önceki sezonun pandemi nedeniyle iptal edilmesinin ardından bu yıl da Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası lig bambaşka bir hâl aldı. ECA yönetimi 3 Rus takımı CSKA Moskova, Zenit ve Unics Kazan'ın lige katılımını askıya aldı. Bu takımlarla oynanmış, oynanacak tüm maçları yok sayma kararı da kapıda bekliyor. Eğer böyle bir şey resmi olarak gerçekleşirse; sıralamalar alt üst olurken, bazı takımlar büyük avantaj yakalar. Bu durumdan en kârlı çıkan takım hiç kuşkusuz Bayern Münih olur. Normalde 11. sırada yer alan ve Play-Off şansı az olan Alman ekibi birden 5. sıraya yükselecek. Rus takımlarına karşı hiç kazanamadığı için bir galibiyeti bile silinmeyecek.

Haberin Devamı

Maccabi ve Baskonia 5 sıra atladı

Keza 12. sırada bulunan ve kulüp içi sorunları nedeniyle havlu atmak üzere olan Maccabi Tel Aviv de 5 sıra birden yükselerek yedinciliğe oturacak. Baskonia da 5 sıra atlayan takımlardan olur. Fenerbahçe Beko da 2 sıra yükselmiş gibi görünse de 3 galibiyeti birden silinen neredeyse tek takım olabilir. Şu ana kadar Zenit ve CSKA'yı deplasmanda, Kazan'ı ise İstanbul'da yenen Fenerbahçe Beko, kalan haftalarda Zenit ile CSKA'yı evinde ağırlayacaktı. Bu maçlar da oynanmayacak. Kağıt üzerinde en büyük zararı Sarı-Lacivertli ekip almış görünecek.

Haberin Devamı

İki fazla maç yapacaklar...

Üzerindeki Monaco'ya ikili averajı kaybeden, bir galibiyet fazlası bulunan Maccabi ile de deplasmanda oynayacak olan Fenerbahçe Beko hiç avantaj elde etmeyen takımların başında gelecek. Son şampiyon Anadolu Efes ise Rus takımları ile oynadığı tüm maçlarını tamamlamıştı. 6 maçta 4 yenilgi ve 2 galibiyet alan Lacivert-Beyazlılar, 9. sıradan 6. sıraya yükselebilir. 4 yenilgileri silinirse Efes'in en büyük avantajı, diğer tüm rakiplerinden 2 fazla maç yapması olacak. İstanbul'da Madrid ve Milano'yu ağırlayacak Lacivert- Beyazlılar'ın deplasmanları da kendinden aşağıda olan takımlara karşı. Böyle bir ortam oluşur ve Efes, fikstür avantajını kullanırsa ilk 4, hatta ilk 3 için bile umutlanabilir.

YORUM YAZ