MENÜ

Fenerbahçe büyük oynadı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko için bir ilkti... İlk kez saha avantajını kaybetmiş olarak bir deplasmana çıkıyordu. Hem de en zorlusundan. 15 bin 517 ateşli, basketbolu çok iyi bilen seyirci önünde çok ama çok zor bir maç oynadı Kanarya... Belki de izlediğim en keyifli ve heyecanlı maçlardan biriydi, skor bu kadar düşük olmasına rağmen.

Haberin Devamı

Zalgiris de Fenerbahçe Beko’yu öylesine ezberlemiş ki, bir tane bile kolay basket olmadı 40 dakika içinde. Oysa maça 12’de 2 ile şut atarak başlamasa, belki de skor bu kadar sıkıntıya girmeyecekti. Boş şutlar kaçtı, onlar attı, taraftar havaya girdi, Fenerbahçe de strese...

Ama sakin kalmayı başardılar maç boyu. Belki de bu sezonun en kötü ilk yarısını oynadılar. 6/15 ikilik, 4/16 üçlük attı Kanarya, sadece 31 sayı üretebildi. Sevindirici taraf bu kadar kötü oyuna rağmen farkın sadece 3 sayı olmasıydı.

Obra doğru 5’i aradı

İkinci yarı Vesely kendine geldi, ilk yarının en kötüsü Guduriç 2 üçlük sokunca, takım da rahatladı. Ama Zalgiris belki de en disiplinli ve karakterli takım. Hiç vazgeçmiyorlar. Geri düştüler ama Jasikevicius’un her molası sonrası dönmeyi başardılar. İkinci yarı satranç maçı gibiydi. Basket atmak, ‘deveye hendek atlatmaktan’ daha zor hale gelmişti. Obradoviç, sürekli denemeler yaptı, doğru beşi bulmaya çalıştı. Bütün takımın mücadelesi çok değerli ama Sloukas ve Ali Muhammed’in kötü günlerinde, Sinan’ın kenardan gelip en kritik anda 2 top çalması, 1 asist yapması inanılmaz faydalı oldu.

Haberin Devamı

Bu salonda 2 sene önce 4/4 üçlükle oynayan Melih, en kritik anda attığı üçlükle maçı bitiren isim oldu. Keza Melli ve Datome’nin iş bitiriciliği ve Guduriç’in büyük oyuncu performansı sergilemesi. Kötü hücum gününde alınan 14 hücum ribaundu, galibiyetin kilit noktalarından biriydi. Fenerbahçe’nin ne kadar savaştığının da bir göstergesiydi. Zor olacağını biliyorduk ama Fenerbahçe’ye ve Obradoviç’e de güveniyorduk. Sonuçta beklediğimiz gibi bir maç oldu. Tabii ki herşey bitmedi ama Fenerbahçe verdiği avansı geri aldı. Yarın da benzer bir maç izleyeceğiz. Fenerbahçe daha rahat olacaktır ve hücumda bu kadar kötü şut atmayacaktır...

YORUM YAZ