MENÜ

Efes'e darbe

Abone Ol Google News

Anadolu Efes'in istikrarsız görüntüsü devam ediyor. Salı günü Real Madrid karşısında müthiş bir performans ortaya koyan, iyi savunma yapmamasına rağmen farklı geriden gelip 93 sayı üreterek galibiyete ulaşan Lacivert-Beyazlılar, aslında benzer bir başlangıcı da Milano önünde yaptı. İyi savunma yapıp, hücumda Micic-Moerman ikilisi ile skor bulan temsilcimiz daha ilk periyotta 30 sayıya ulaştı. Tribünler coşmuş, Larkin'in de devreye girmesiyle hücumlar iyice zenginleşmişti. Farkı giderek açan Anadolu Efes, devre sonunda 15 sayılık farkı yakaladı: 51-36. Rahat bir galibiyet geliyor diye düşünürken, Milano'nun ikinci yarıdaki savunma stratejisi Efes'in bütün hücum düzenini alt üst etti.

Haberin Devamı

3. çeyrekte çözüldü

İtalyan ekibi ligin en iyi savunma yapan takımlarından biri. Tempoyu düşüren ve maçı yarı saha basketboluna bırakan Messina'nın takımı bu planda başarılı oldu. Oyun sıkışıp işler birebire kalınca Efes kısaları zorlama atışlara kaldı. İlk yarıda giren üçlükler girmemeye başladı. İlk yarı 51 sayı atan Efes, bu periyotta 10 sayıda kalınca Milano, Melli, Shields ve Rodriguez'le skor bulup 15 sayılık farkı kapadı son bölüme 62-61 önde girdi.

Haberin Devamı

Dördüncü çeyrekte de değişen bir şey olmadı. Skor kısırlığı devam ederken, Micic'in birebirleri dışında yine doğru dürüst birşey üretemeyen Efes, 77-70 geri düştü. Taktik fauller ile fark kapatılmaya çalışıldıysa da çabalar sonuç vermedi, Efes salondan 83-77 mağlup ayrılıp ilk 4 yolunda ciddi bir yara aldı.

YORUM YAZ