MENÜ

Efes ve Miçiç bıraktığı yerden

Abone Ol Google News

Anadolu Efes ile Fenerbahçe, geçen yılı müthiş bir final serisi ile tamamlamıştı. Dün de sezonu Gaziantep’te açtılar. Kazanan yine Efes oldu.

Haberin Devamı

Bıraktığı yerden devam ediyor Lacivert-Beyazlılar. Özellikle final serisinde oynanan basketbola benzer bir maç seyrettik Antep’te...

Efes, Fenerbahçe’yi düşük bir şut yüzdesinde tuttu, Micic’in harika oyunu ile maçı domine etti, Simon’un 6/6 gibi inanılmaz üçlük isabet oranı ile de noktayı koydu.

İki takım da eksik. Sezona hazır değiller. Ama Anadolu Efes hazırlık döneminde de daha iyi bir görüntü çizmişti, bunu Cumhurbaşkanlığı Kupası finaline de yansıttı.

Dünya Kupası sırasında annesi vefat eden ama turnuvayı oynayan Micic, izin olduğu için takıma en son katılan isimdi. Arkadaşları ile belki bir antrenman yaptı, ama düzene o kadar alışık ki, fizik olarak da iyi durumda, bırakın aksamayı, finale damgasını vurdu. Keza Simon... Savunma Micic’e konsantreyken bütün ceza atışlarını soktu.

Yenilgi kaçınılmaz oldu

Fenerbahçe, ilk yarıda Williams ile oyuna tutundu. İki oyun kurucusu Sloukas ve Ali Muhammed hala formsuz. Hem oynatıcı hem atıcı pozisyonu için alınan süper yıldız De Colo ise kariyerinin en kötü oyunlarından birini oynadı. İlk maçı, bu gayet doğal. 0/4 üçlük ve tam 5 top kaybı ile oynadı Fransız yıldız. Sloukas 3, Bobby de 1 top kaybı yaptı. 3 oyun kurucusu 9 top kaybı, sadece 17 sayı ile oynadı Kanarya’nın.

Haberin Devamı

İlk yarıda Williams’ın çabaları ile oyuna tutunmuşlardı. Williams, 3. periyot hiç oynamadı. Nedenini anlamadım. Zaten onun yokluğunda 12 fark oldu. 4. periyotta yine Williams girdi ve fark 15’lerden 3’e kadar indi ama takım genel olarak 6/25 üçlük atınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Efes, sonuna kadar hak ettiği bir şampiyonluk kazandı. İki takım da çok eksik. Euroleague başlıyor. Orada bambaşka kadrolarla yer alacaklar. Umarız geçen yıl olduğu gibi Final-Four’da ‘duble’ yapacağımız bir sezon daha izleriz...

YORUM YAZ